Tarık Aziz: Beni idam edin

İnsanlığa karşı suç işlemekten ve kasti cinayetten“ yargılanın Saddam Hüseyin'in yardımcısı Tarık Aziz, "bir an önce idam edilmek istediğini” söyledi

Tarık Aziz: Beni idam edin
Tarık Aziz: Beni idam edin
GİRİŞ 19.08.2011 06:15 GÜNCELLEME 19.08.2011 06:15

2010 yılının Ekim ayında ölüm cezasına çarptırılan Saddam Hüseyin rejiminin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tarık Aziz, infazın bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.

Tarık Aziz’in Irak Başbakanı Nuri el Maliki’ye yolladığı mesajı ileten avukatı Badie Aref 75 yaşındaki müvekilinin “şeker ve kalp hastası olduğunu, prostat, yüksek tansiyon ve mide ülseri gibi hastalıklar yüzünden büyük sıkıntı çektiğini” ifade ederek kendisinin “bir an önce idam edilmek istediğini” söyledi.

Tarık Aziz “insanlığa karşı suç işlemekten ve kasti cinayetten” hüküm giymişti. Vatikan ve Avrupa Birliği (AB) ile birlikte birçok Batılı hükümet Bağdat’ı arayarak Hıristiyan olan Aziz’in affedilmesini istemiş, idam kararının infaz edilebilmesi için onayı gereken Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ise “kararı imzalamayacağını” söylemişti.

Suriye asıllı bir Katolik olan Tarık Aziz, Saddam rejimi sırasında güvenlik nedeniyle ülkeden ayrılamayan Saddam’ın yerine birçok diplomatik toplantıda Irak’ı temsil etmişti. Aziz, başkent Bağdat’ın düşmesinden kısa süre sonra, 24 Nisan 2003 tarihinde ABD güçlerine teslim oldu.

(Cumhuriyet)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler