Haniye: İsrail'le ateşkes anlaşması yok

Gazze'deki yönetimin Başbakanı İsmail Haniye, polis karakolunun vurulması ile ilgili açıklamasında, ''İsrail ile vardığımız bir ateşkes yoktur'' dedi.

Haniye: İsrail'le ateşkes anlaşması yok
Haniye: İsrail'le ateşkes anlaşması yok
GİRİŞ 14.11.2011 15:27 GÜNCELLEME 14.11.2011 15:27

İsrail'in Hamas polis karakoluna yönelik dün gece düzenlediği saldırıda ölen polis için cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan Haniye, bu olay İsrail'in öldürmeye ve verdikleri sözlerinden dönmeye dayalı politikasını ortaya koyduğunu söyledi. İsrail'in son savaşta çok sayıda polisi öldürdüğüne dikkati çeken Haniye, son saldırının da bunun devamı olduğunu ifade etti.

Haniye, saldırılara hedef olan polislerin para ve makam peşinde olmadığını, öleceklerini bile bile vatanlarını savunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu saldırıların kendilerini yollarından döndürmek yerine, hedeflerine daha da yakınlaştırdığını belirten Haniye, "Bu saldırılar, işgal güçleri ile hiçbir zaman işbirliğine gitmeyecek güvenlik birimleri kurmayı engellemeyecek'' diye konuştu.

Hamas hükümeti, Mısır ve BM'yi aradı

Haniye, cenaze aracını takip ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İsrail ile vardığımız bir ateşkes anlaşması yoktur. Söz konusu olan, sadece Filistin'in sükunetten yana tavrıyla ilgili. Biz her zaman buna uyduk, ancak İsrail hep aksini yaptı'' dedi.

Bu sükunetin Mısır aracılığı ile yapıldığını kaydeden Haniye, son olayı da ''iğrenç bir suç'' olarak nitelendirdi.

Haniye ayrıca, hükümetinin Mısır ve BM yetkililerini arayarak sorumluluğu almaları ve İsrail'i durdurmalarını istediğini açıkladı.

Saldırı, 2008 savaşının ardından Hamas polisine yönelik bir ilk olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

İsrail'in atılan roketlere cevap olduğunu belirttiği dün geceki saldırısında 1 polis ölmüş, 7 polis yaralanmıştı. Son haftalardaki olaylarda ise 15 Filistinli ve 1 İsrailli hayatını kaybetmişti.

İsrail, Gazze'yi Hamas yönettiği için atılan roketlerin sorumluluğunun Hamas hükümetinde olduğunu savunuyor. 

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı