İran Hürmüz'den meydan okuyor

İran'ın Hürmüz Boğazındaki Velayat-90 Deniz tatbikatı tüm hızıyla sürerken İran ile ABD arasındaki sözlü açıklamalarla devam eden diplomatik savaş da gergileşiyor...

İran Hürmüz'den meydan okuyor
İran Hürmüz'den meydan okuyor
GİRİŞ 29.12.2011 07:07 GÜNCELLEME 29.12.2011 07:07

İran Donanması, Hürmüz Boğazında Velayat-90 askeri tatbikatı ile gövde gösterisi yapıyor.

İran'ın Hürmüz Boğazı'nda 4 gün önce başlayan ve 10 gün sürmesi planlanan tatbikatı tüm uluslararası baskılara rağmen sürüyor... 

İran Deniz Kuvvetleri'nin 4 gün önce Hürmüz Boğazı’nda başlattığı tatbikatın alanı Hürmüz Boğazı’nın doğusundan Aden Körfezi’ne kadar uzanıyor.

Tatbikat sürenken İran ile ABD arasındaki diplomatik savaş da aralıksız sürüyor.

İran, önceki gün petrol taşımacılığında büyük önem arz eden Hürmüz Boğazı'nı gerekli gördükleri takdirde kapatabileceklerini açıklamış ve İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "Deniz üzerinden petrol ticaretinin yüzde 40'lık trafiğine sahip olan Hürmüz Boğazını kapatmak bizim için bir bardak su içmekten kolay" demişti.

Bu açıklamanın ardından ABD'nin savunma ve dışişleri bakanlığı sözcüleri birbiri ardına yaptığı açıklamalarla Hürmüz Boğazı'nın kapatma tehdidinde bulunan İran yönetimini uyardı.

İran ise alışıldık umursamazlıkla, kendilerine müdahale etmeye kalkışan gemilerin vurulacağını açıkladı.

(Haber 7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”