Bahreyn'de gece polisle çatıştılar

Bahreyn'in başkenti Manama'nın çevresindeki Şii köylerinde göstericilerin gece polisle çatıştığı bildirildi.

Bahreyn'de gece polisle çatıştılar
Bahreyn'de gece polisle çatıştılar
GİRİŞ 13.02.2012 17:27 GÜNCELLEME 13.02.2012 17:27

Görgü tanıkları, ülkedeki monarşiye karşı ayaklanmanın yıl dönümü arifesinde meydana gelen ve sabah gün doğumuna dek süren çatışmalarda polisin göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandığını belirttiler.

Gösterici sayısını belirtemeyeceğini söyleyen bir görgü tanığı, yaralanan çok sayıda göstericinin hükümet hastanelerinde tutuklanma korkusuyla evlerde tedavi olmaya çalıştığı kaydetti.

Eylemciler, geçen yıl 14 Şubat'tan Mart ortasına kadar yapılan ve güvenlik güçlerinin şiddet kullanarak dağıttığı oturma eyleminin öncesinde bugün ve yarın Manama'daki İnci Meydanı'na yürüme çağrısında bulundular.

Bahreyn'de çoğunluğu oluşturan Şiilerin başını çektiği ayaklanma hareketi, Sünni kraliyet ailesi tarafından yönetilen ülkede anayasal monarşi talebinde bulunuyor.

Ayaklanma hareketinin yıl dönümü dolayısıyla başkentin önemli noktalarına ve özellikle İnci Meydanı'na çıkan yollara güvenlik gücü takviyesi yapıldı.

Uluslararası Af Örgütü'nden Bahreyn hükümetine eleştiri

Öte yandan, Bahreyn'deki ayaklanma hareketinin bastırılması sırasında bir yılda en az 55 kişinin öldürüldüğünü belirten Uluslararası Af Örgütü, Manama'nın, bağımsız bir komisyon tarafından tavsiye edilen reformları hayata geçirmediğini bildirdi.

İnsan hakları örgütünden yapılan açıklamada, Bahreyn hükümetinin, bağımsız komisyon tarafından önerilen insan hakları konusundaki değişiklikleri yerine getirmekten uzak olduğu belirtilerek, Bahreyn hükümetinin ilerleme yapıldığı açıklamalarına karşın, insan hakları ihlalleri kurbanları ve ailelerinin hala adalet bekledikleri kaydedildi.

Uluslararası Af Örgütü, Bahreyn makamlarına, geçen yıl başlayan hareketin yıl dönümünde eylemcilere ve muhalefete barışçıl gösteriler düzenlemesi için izin vermesi çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek