Suriye'de günün bilançosu: 25 ölü

Suriye'de bugün düzenlenen operasyonlarda ve gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölenlerin sayısı 25'e yükseldi.

Suriye'de günün bilançosu: 25 ölü
Suriye'de günün bilançosu: 25 ölü
GİRİŞ 22.04.2012 23:45 GÜNCELLEME 22.04.2012 23:45

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus ve başkent Şam'da muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda 6'şar kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Muhaliflerin yoğun olduğu Dera ve İdlib'deki gösterilerde güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden örgüt, kuzeyde yer alan Halep ve Raka'da da 2'şer kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Şam, Halep, Bukemal, Dera, İdlib, Hama ve Lazkiye'de birçok noktada düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açtığını, çok sayıda göstericinin yaralandığını ifade eden yerel aktivistler, Humus'un Rastan ilçesinde incelemelerde bulunan BM gözlemcilerinin kentte gelmeden önce üst rütbeli subay ve askerlerin kıyafetini değiştirerek polis kıyafeti giydiğini ve askeri kontrol noktalarının üzerine polis kontrol noktası yazıldığını belirtti.

Aktivistler, Rastan'da BM gözlemcilerine Özgür Suriye Ordusu mensuplarının eşlik ettiğini, ilçenin çevresindeki tankları gözlemcilere gösterdiklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü