Suriye'den dehşete düşüren görüntü!

Suriye’nin Halep’e bağlı El Bab bölgesinde çekildiği belirtilen görüntü, muhalifler tarafından katledilmiş güvenlik görevlilerinin bir postanenin çatısından atılışını göstermesiyle büyük ilgi topladı.

GİRİŞ 13.08.2012 11:55 GÜNCELLEME 13.08.2012 12:29
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Başlangıcında postane önünde toplanan kalabalığın ve "El Bab'ın kahramanları" diyerek bağıran bir sesin yer aldığı videoda, 2 cesedin binanın önünde yattığı görülüyor.

Daha sonra postanenin çatısından 3 güvenlik görevlisinin daha cesedi atılıyor. Son olarak da civardaki kalabalık cesetlerin etrafında toplanıyor ve kutlama amaçlı olarak sıkılan silahların sesleri duyuluyor.Sosyal medyada bu görüntüyü tartışan Suriyelilerin bir kısmı, Suriye muhalefetinin Esad'a bağlı güvenlik güçlerinin uyguladığı zulmü taklit etmemesi gerektiğini ifade etti.

Kendisini muhalif El Bab Koordinasyon Komitesi üyesi olarak tanıtan bir kişi ise olayın yaklaşık 3 hafta önce muhalifler bölgeyi kontrol altına almak için savaşırken yaşandığını ve videoda gözükenlerin ardından cesetlerin İslami geleneklere göre gömüldüğünü iddia ederek "Postanenin çatısında keskin nişancılar vardı. Bazıları pes edip binayı terk etti. 5'i kaldı ve en az 7 kişiyi öldürdü. Çok büyük bir öfke vardı.

Nihayetinde isyancılar binaya hücum ederek patlayıcılarla 5 keskin nişancıyı öldürdü. Daha sonra da cesetleri çatıdan fırlattılar. Olanlar gerçekten kötüydü. Düşmanlarımız bile olsalar ölülere saygı duymalıyız" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 31
  • Umit Arslan 11 yıl önce Şikayet Et
    müslümana yakışır bir davranış değil!. düşmanının bile olsa cenazeye saygı müslümanlığın gereğidir. kaldı ki öldürdükleri insanlar da büyük ihtimalle müslüman! cenazeye zulmetmeyi, kendini savunmaktan aciz kalmış bedenini teşhir etmeyi, bedeninden intikam almayı insan olarak da doğru bulmuyorum. müslüman kendine yakışanı yaparak baskı ve zor durum altında bile örnek davranış göstermeli. müslümanın savaş ahlağı da budur dedirtmeli!
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    böylesini bir kere israil askerleri de yapmıştı !. öldürdükleri filistinlileri birkaç kat yukardan atmışlardı.kim olursa olsun ölüye saygı şarttır.muhaliflerin yaptıklarını doğru bulmuyorum, canlı atsalardı yine başka türlü düşünürdüm .
    Cevapla
  • Skywolf 11 yıl önce Şikayet Et
    20.000 insan . esad canisinin şebbihaları çocuk, anne, yaşlı ayırt etmeksizin katlederken, 50.000 i cezaevlerine doldurulurken esada, irana methiye düzüp bu siyonist oyunudur demekten başka bozuk plak gibi aynı sözleri tekrar edenlerin, etrafa yine hedef gözetmeksizin ateş eden ölmüş keskin nişancıların atılmalarını insanlık suçu, bakış açısı vs gibi zavallılıklarla itham etmeleri hani komik bile durmuyor....
    Cevapla
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    medya kiminse... haberler de onun bakış açısı oluyor. 11 yıldır afganistanda ne rezillikler dönüyor, gösteriyorlar mı?
    Cevapla
  • vedayt 11 yıl önce Şikayet Et
    atılanlar. zaten ölmüş olan insanlar.onları aşağı siz olsanız indirir misiniz.hele hele eşime dostuma arkadaşıma kurşun sıkmış keskin nişancıyı.binayı temizlemek için ve gömmek için aşağı atmışlar.ayrıca davutoğlu ile ne alakası var allah aşkına.teröristlermiş.vatanını esed,abd,israil gibi şebekeden korumak için çatışmak ne zaman teröristlik oluyor.onların yaptığı ne.onlara ve sizin gibi zihniyetlere lanet olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"