Bu sefer şaka falan değil, savaş kapıya dayandı

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, İsrail'in İran'la olan düşmanlığının sonunda "fiziksel çatışmaya dönüşeceğini" ifade ederek ülkesindeki herkesten gelecekteki savaş için hazırlıklı olmalarını istedi.

Bu sefer şaka falan değil, savaş kapıya dayandı
Bu sefer şaka falan değil, savaş kapıya dayandı
GİRİŞ 23.09.2012 06:37 GÜNCELLEME 23.09.2012 14:42
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bugüne kadar İsrail 'in tehditlerini “blöf” ve “psikolojik eylem” olarak nitelendiren İran 'dan ilk kez İsrail 'le bir savaş çıkacağının kesin olduğu yönünde açıklama geldi. Açıklama, Devrim Muhafızları'nın en yetkili ismi Tümgeneral Caferi'den geldi.

Tümgeneral Caferi, İsrail'in İran 'a karşı son zamanlardaki tehditlerini değerlendirerek, “İsrail 'in İran 'a karışı tehditleri ve husumeti sonunda fiziksel çatışmaya dönüşecek. Savaş olacak, fakat ‘nerede ve ne zaman' olacağı belli değil” ifadesini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Caferi, İran Devrim Muhafızları'nın gelecekteki savaş için hazır olduğunu kaydederek, yaşanacak savaşın İsrail 'in “son noktası” olacağı dile getirdi.c

KAYNAK: RADİKAL
YORUMLAR 31
  • Batu Han 11 yıl önce Şikayet Et
    boş laf. iran hep ayni şeyleri yapıyor boş lafı bıraksınlar
    Cevapla
  • Cemal Yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    iran rejimi bu haberler sayesinde ayakta durabiliyor. dünyanın en zengin 3.petrol ve 2.dogal zengin ülkesi olan iranın halkı dünyanın en mutsuz ve sıkıntılı toplumlrından birisidr.. halkın refah seviyesi bizim çok altında.........hhukuk, adalet ve yargı mekanizması komunist çinden bile çok çok daha katı ve bakıcı......yapılan parlemento seçimi tamamen bir aldatmaca...çünkü ne bir özgür parti kurma nede aday olma hakkı vardır...rejimden izin almadan aday olunmaz...rejime en ufak bir eleştiri bile zindanları boylar........islami maneviyat şah dönemine göre adeta yok olup çökmüş..keşke bir ramazan ayında izmir ile tahranı görseyedinizde bir mukayese edebilseydiniz......dünyada fuhuşun en yaygın olduğu ülkelerden biride irandır. üstelik bu fuhuş ev ve mahalle ortamında yapılıyor.........iran rejimi ekndi halkının başına bela hemde bölge halkının başına bir beladır. en sonunda daha çok acı çektirsede yıkılmaya mahkumdur........
    Cevapla
  • omer faruk 11 yıl önce Şikayet Et
    beşikteki çocukları katleden israil, iran şii diye mi dokunmayacak... ya siz yahudileri tanımıyorsunuz. yada kendinizi sorgulayın... israil, abd ve ab ülkelerini tanımayan, dünya gerçeklerinden uzak çocukça yorumlar bayağı çokmuş.. aklı başında her insan bilir ki ne israil, ne abd ve nede ab ülkeleri ortadoğuda nükleer güce sahip bir iranı asla istemezler.. israilin gözüyle yılanın başını küçükken ezeceksin. yani iran nükleer güce sahip olmadan, ona saldırmak daha mantıklı ve daha kolay, nükleer güce sahip bir iranı saldırmak israil ve abdiçin imkansızdır.. adı türkiye, iran, ırak veya süriye olsun ortadoğuya hakim olmak isteyen güçler bu bölge ükkelerinin hiçbirinin nükleer güce sahip olmasını istemezler.. bu onlar için savaş sebebidir.. eğer ömrümüz yeterse hepiniz şahit olun mutlaka irana saldıracaklardır.. o zaman iran ve israil bölf yapıyor. diyenler bakalım hangi tarafta yer alacak..
    Cevapla
  • ibrahim 11 yıl önce Şikayet Et
    şeytanın sureti. yıllarca osmanlının kalles baş düşmanı idiniz hiç rahat durmadınız vurkaçla osmanlının avrupa kıtasındaki ilerleyişini engellediniz.iran hiçbir dönemde hiçbir komşusu ile dost olmamıştır
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    yalancı iran. sen müslümanlardan başka hiç kimseye saldırmazsın, saldıramazsın. filistinlilere kan kusturan israil'i yerle bir edebilecek gücün varsa daha hala ne duruyorsun? gücün kuvvetin varken neden zulum karşısında sessiz kalıyorsun? neyi bekliyorsun? değil israil'i, abd'i bile yenecek gücün varsa, peygamberimize hakaret edenlerin ülkesi olan abd'yi neden yok etmiyorsun? sen sahtekarsın iran. sen müslümanları iran ve abd ile korkutup,dolduruşa getirip yanına çekmeyen isteyen somun pehlivanısın, çival pehlivanısın. haydi büzüğün sıkıyorsa siyonist israilli yok, ümmeti siyonist kafirlerden kurtar da görelim? farslar türklerden de, araplardan da zeki millettir, zekalarını her türlü kullanırlar. iran'ın en büyük (gizli) müttefiği israil'dir. bir zamanlar abd dünyayı rusya'yla nasıl paylaştıysa, bugün de iran aynen o şekilde ortadoğuyu israil'le paylaşıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü