İran: 10 bin İsrail askerini öldürürüz

İran ile İsrail arasındaki psikolojik savaş sürüyor. İran'dan yapılan açıklamada, olası bir savaşta İsrail'in 10 bin asker kaybedeceği ileri sürüldü.

İran: 10 bin İsrail askerini öldürürüz
İran: 10 bin İsrail askerini öldürürüz
GİRİŞ 08.10.2012 18:51 GÜNCELLEME 08.10.2012 18:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail, atom bombası üreteceğinden endişe ettiği İran'ı nükleer tesislerini vurmakla tehdit ediyor. İki ülke üst düzey yetkililerinin birbirlerine karşı yürüttükleri "psikolojik savaş" devam ediyor. Son tehdit İran'dan geldi.

İran Düzeninin Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rezai, İran topraklarına olası bir saldırının İsrail'e maliyetinin çok ağır olacağını söyledi.

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin internet sayfasında yer alan habere göre, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan bir grup İranlı öğrenciye video konferans aracılığıyla açıklama yapan Muhsin Rezai, "Eğer Siyonist rejim bize saldırırsa, İran'ın caydırıcı gücü onlara ölümcül bir darbe indirecek ve 10 binden fazla askerleri ölecek" dedi.

"Biz savaş istemiyoruz ancak ülkemize karşı herhangi bir saldırıya hazırlıklıyız" diyen İranlı yetkili Muhsin Rezai, "Siyonist rejim İran'ı işgal etmeye teşebbüs dahi edemez, savaştan bahsederek, seçilecek ABD Başkanı'ndan ödün kopartmanın peşinde" iddiasında bulundu.

Haberde, ABD'de 6 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırı düzenleyeceği yönündeki tehditlerini artırdığı, Washington'ın ise bu aşamada İsrail'in askeri operasyonuna karşı olduğu belirtildi.

İranlı yetkililer, İsrail'in topraklarına düzenleyeceği bir askeri saldırının, Ortadoğu'da önemli yansımalarının olacağını ve savaşın diğer bölgelere de yayılacağını ileri sürüyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 1
  • Mustafa kafkas 11 yıl önce Şikayet Et
    yav oldurunde sizde kurtulun bizde kurtulalim. ama bu hikaye cook uzar cok ben kendimi bildigimden beri ıran ısraili bombalayacakmis , ısrail ırani yokedecekmis, ıran ısraili mahvedecekmiseee sonuc... sonucu ben soyleyim bos is bos isinize bakin milleti kandirmayin. artik insanlar aptal degil medyasindan gorsel basinindan her seyi takip edip analizlerini yapiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!