Suriyeli kadınlar ile ilgili şok iddia!

Suriye'deki içsavaş nedeniyle mülteci durumuna düşenlerin içler acısı hali bitmiyor. Ürdün sınırına giden Suriyeli kadınları zengin Araplar seçmece şekilde satın aldığı iddia edildi.

Suriyeli kadınlar ile ilgili şok iddia!
Suriyeli kadınlar ile ilgili şok iddia!
GİRİŞ 29.11.2012 08:18 GÜNCELLEME 29.11.2012 08:42
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İtalya'nın saygın gazetelerinden "Corriere della Sera", mülteci kamplarındaki Suriyeli kadınların Körfez ülkelerindeki Arap zenginlerine satıldığı yönündeki iddialara yeni bir boyut kazandırdı. Gazetenin haberine göre, "düşük fiyatlı gelinler" adı altındaki "satışları", bizzat mülteci kampında gönüllü olarak çalışan yerel insani yardım görevlileri yapıyor.

Hürriyet'in haberine göre, kamplarda kalan reşit olmayan kızlar 1000-2000 euro (2,300-4,600 TL), dul kadınlar ise 4,500 euroya (10,300 TL) kadar alıcı buluyor. Satışların özellikle Ürdün sınırında gerçekleştiği öne sürüldü. "Corriere della Sera" iddialarına kaynak olarak insan hakları kuruluşu "Bridge to Freedom Foundation"ın kurucusu ABD'li Cassandra Clifford'u gösterdi.

Türkiye, Lübnan, Irak ve Ürdün'deki mülteci kamplarına 500 bin Suriyeli'nin sığındığını hatırlatan gazete, Ürdün'ün Zaatari kampındaki insani yardım kuruluşu "Kitab el Sunna" nın temsilcisi Ziyad Hamad'ın görüşlerini de aktardı.

Hamad, "Bu asla bir sömürü değil bir cömertlik. Bu para, ekmek bulamayanlar için bir şans. Gidip başka bir zengin ülkede paşalar gibi yaşayacaklar. Bazen kendileri bize başvurarak 'Bizi Araplara satın' isteğinde bulunuyorlar. Hayatlarının değişmesi için büyük bir fırsatı kaçırmak istemiyorlar" diye kendini savundu.

Ebu Yusuf soyadlı 27 yaşındaki üç çocuklu Suriyeli dul bir kadın ise, "Elbette bir Suriyeli adamla evlenmek isterim. Ancak geriye dönüp böyle bir şansı yakalamam zor. Kocam Esad yanlılarınca katledildi. Üç çocuğa artık nasıl bakabilirim? 55 yaşındaki bir Suudi mühendise gelin olmayı kabul ettim. Benim gibi dul kadınların onlarcası böyle refah getirecek bir yeni hayatı düşlüyor" dedi.

Hatay mülteci kampında yaşayan 42 yaşındaki Suriyeli eylemci Nahel Kadri ise, "Çok şükür burada Ürdün'deki gibi değiliz. Buradaki kamp Türk polisi ve bizim özel güvenlikçilerimiz tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor. Zengin Araplar buraya girerlerse başlarına dert alırlar ve çıkamazlar. Bunu böyle bilsinler ve kadınlarımıza, kızlarımıza dokunmasınlar" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 28
  • Bildiğim KADARIYLA 11 yıl önce Şikayet Et
    bu konuyu araplık ya da türklükle bağdaştırmaya çalışanlara. kendisinden yardım isteyen kadına tacizden dosyası bulunan türk(!) milletinin temsilcilerinden muharrem inceyi ve dahi 17 ağutos deprem konutlarının tahsisinde zamanın siyasetçi ve bürokratlarının çevirdiği taciz fırıldaklarını hatırlatırım. bu arada ben de bir türküm ve maksadım milletimizi aşağılamak değil, salt türklüğümüzle övönmenin yanlış olduğunu ifade etmektir.
    Cevapla
  • Abdulselam TUNÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    "satılıyorlar" kelimesi çok yanlış. bu kadınlar kendileri bizzat gidip onlarla evlenmek istiyorlar.. zaten kendi kültürlerinde çok eşlilik gayet normal bir şey. yasak bizim ülkede var. nasıl ki, bizim alçaklık kompleksine kapılmış türk kızlarımız avrupalılara baktıkça ağızlarının suyu akıyorsa ve onlarla evlenme hayaliyle yaşıyorsa, bu kadınlar da kendi milleti sayılan, dilini bildiği araplarla evlenme arzusunu taşıyorlar. bunda ne var ki? çok eşlilik yasağı bizim türk kanunlarında bulunuyor diye başka yerlerde yapıldığı zaman zülüm mü oluyor? hem; resmi nikahla da tescilleniyor ve (başta miras hukuku olmak üzere) bütün haklara da sahip oluyorlar.
    Cevapla
  • Selahaddin 11 yıl önce Şikayet Et
    ürdünde demokrasi var.... kralı son derece hamd olsun mütedeyyin muhafazakar ve demokrat bir insandır..aynı suudi arabistan ve katar cumhuriyetleri gibi demokratik standartları muasır medeniyetleri aşmış,sosyal devlet olmanın çok ötesine geçmiş gıpta edilen ülkeler gibi.amerika ve avrupa gibi türkiyenin de bu medeni ülkelerle çok iyi dostane ilişkiler kurması da zaten bu demokrasi ve cumhuriyet tutkusu sebebiyledir.nitekim bu ülkelerle iyi ilişkiler kurularak civar ülkelerdeki diktatörlerin krallıkların ürdünde suudda katarda kuveytteki gibi bir seviyeye demeokrasiye kavuşturulması amaçlanmıştır,bu uğurda demokrat suudların,katar kralının yanında türkiyenin demokrat cumhuriyetçilere silah desteği sürmektedir.bu arada ürdünde suriyeli kadınların daha demokratik ortamlarda yaşaması için zengin araplar seferber olmuşlar,yoksa haşa kötü bir niyet yok hamdolsun..
    Cevapla
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    zalim dunya. bende diyorum israil niye bu araplari katlediyor cunku araplarla israil aslinda yegenlermis yani akraba, esadin oldugu yere gaz sikilmasi sart, nato dunyanin en serefsiz bir seytan gucudur esadin muslumanlri oldurmesine goz yumuyor isine geliyor cunku. nato ustunu turkiyeden atilmasi sart en kisa zamanda gitmiyormu basin kimyasal silahi. rusyadan almali .
    Cevapla
  • şule aksu 11 yıl önce Şikayet Et
    çok yazık.... ama bu savaşla ilgili birşey değil bence. çünkü güneydoğu illerinde yaşı geçmiş, eşini kaybetmiş ne kadar adam varsa gidip suriye'den evleniyor. 70 yaşındaki adam 35-40 yaşındaki kadınlarla evleniyor. köylüsü şehirlisi farketmiyor. ikinci eş olanda çok var maalesef. ALLAH bu kadıncağızlara yardım etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar