İran'dan 'İslam Askeri Birliği' önerisi

İran, İslam ülkeleri arasında bir askeri birlik kurulması önerisinde bulundu.

İran'dan 'İslam Askeri Birliği' önerisi
İran'dan 'İslam Askeri Birliği' önerisi
GİRİŞ 26.01.2013 17:23 GÜNCELLEME 26.01.2013 22:53
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, dünya genelindeki Müslümanların karşılaşabileceği sorunlarda harekete geçmesi için İslam ülkeleri tarafından bir askeri birlik kurulmasını teklif ettiklerini söyledi.

Vahidi, kurulmasını önerdikleri askeri paktın, tüm İslam ülkelerinin koordinasyonuyla görev alacağı sorunların başında Filistin meselesi geldiğini bildirdi.

"İslam ülkeleri, dünyada üçüncü derece güç olarak telakki edilmemeli" diyen Vahidi, "İslam ülkeleri, dünyadaki güç dengelerinin birincisi olmalı" ifadesini kullandı.

Vahidi," İslam ülkeleri, imkan, potansiyel ve sahip olduğu değerleri kullanarak öyle bir noktaya gelmeli ki saldırgan güçler, İslam topraklarına saldırıyı akıllarından bile geçirmemeli" diye konuştu.

İran Savunma Bakanı, sahip oldukları askeri güç ve yeteneklerin tamamının, bir bütün olarak gördükleri tüm İslam dünyasına ait olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    “ALLAH’a ve rasulüne itaat edin. birbirinizle çekişmeyin.. “ALLAH’a ve rasulüne itaat edin. birbirinizle çekişmeyin. sonra içinize korku düşer ve kuvvetiniz gider. sabırlı olun. şüphesiz ALLAH sabredenlerle beraberdir.” (enfal 46)
    Cevapla
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    “kendilerine apaçık deliller geldiği halde parçalanıp ayrılanlar gibi olmayın.". “kendilerine apaçık deliller geldiği halde parçalanıp ayrılanlar gibi olmayın. öyle olursanız sizin için büyük bir azap vardır.” (al-i imran 105)
    Cevapla
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    “muhakkak ki mü’minler kardeştir. öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin.". “muhakkak ki mü’minler kardeştir. öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. ALLAH’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” (hucurat 10)
    Cevapla
  • mustafa mersin 11 yıl önce Şikayet Et
    nasil bir birlik olacak?. suriye' nin askerleri camiilere ayakkabı ile girip caminin içinde namaz ile dalga geçip, sigara içen sözde müslüman askerler değil miydi? senin askerlerin hz. ebubekr' e hz. ömer' e, hz. ayşe annemize küfür edip, iftiralar etmiyorlar mı? nasıl bir birlik olacakta sizi askerlerinizle aynı çatı altında, aynı amaçlar için savaş verilecek? tarihi boyunca ehl-i sünnet ile savaş vermiş, tarihinde doğru düzgün bir gayri müslim savaşı olmayan iran ile birlikte aynı çatıda olmak, kusura bakmasınlar israil askeriyle aynı çatı altında olmaya benzer. onlarda müminleri öldürmek istiyor, iran' da eline geçen her fırsatta ehl-i sünnet müminleri öldürmeye çalışıyor... hadi yürüyün işinize. osmanlı lazım bu dünyaya osmanlı... inşALLAH bir gün tekrar doğacak, işte o gün hepinizi izana getireceğiz...
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    tavuktan kurban olur mu?. bunu söyleyen kişi, kur'andan delil getirerek söylememiştir. zaten kendisinin kuran bilgisi de ortadadır. muvahhid (şirke bulaşmamış) alimler başımın tacıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!