Mısır'da derinleşen siyasi kriz ülkeyi çökertebilir

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır'daki mevcut siyasi krizin ve çatışmaların ''ülkeyi çöküşe sürükleyebileceği'' uyarısında bulundu.

Mısır'da derinleşen siyasi kriz ülkeyi çökertebilir
Mısır'da derinleşen siyasi kriz ülkeyi çökertebilir
GİRİŞ 29.01.2013 15:21 GÜNCELLEME 29.01.2013 15:21

Silahlı Kuvvetler'den yapılan yazılı açıklamaya göre Sisi, Harp Akademisi öğrencileriyle görüşmesi sırasında yaptığı konuşmada, ''Mısır'da giderek derinleşen siyasi krizin ülkeyi çöküşe sürükleyebileceği'' uyarısında bulundu.

Sisi, ''Mısır'ın karşılaştığı toplumsal, ekonomik ve siyasal problemlerle zorluklar, ülkenin güvenliğini tehdit ediyor. Bu krizin devam etmesi, ülkenin istikrarını etkileyecek vahim sonuçlara yol açabilir'' dedi.

Mısır ordusunu, ''devlet kurumlarının üzerine inşa edildiği temel bir unsur'' olarak nitelendiren Sisi, bu süreçte Mısır ordusunun güçlü ve dik kalacağını, Silahlı Kuvvetlerin, tüm kesimleriyle Mısırlıların ordusu olduğunu ifade etti.

Ordunun devlet kurumlarını himaye edebilme gücü olduğunu vurgulayan Sisi, aynı şekilde geçtiğimiz günlerde çevresinde büyük çaplı şiddet olaylarının meydana geldiği Süveyş Kanalını da koruma gücü bulunduğunu kaydetti.

Ordu birliklerinin, Port Said ve Süveyş'te güvenliği sağlamak için müdahil olduğunu belirten Sisi, protestoculara da barışçıl gösteri çağrısında bulundu.

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin ikinci yıl dönümü kutlamaları ile geçen yıl Port Said'de yaşanan futbol faciasıyla ilgili mahkemenin verdiği idam cezaları nedeniyle başlayan olaylarda 49 kişi hayatını kaybetmiş, bin 400'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Süveyş Kanalı illeri İsmailiye, Port Said ve Süveyş'te 30 gün boyunca yerel saatle 21.00'den 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!