Ürdün'de yeni hükümet çalışmaları

Ürdün Kralı II. Abdullah Kraliyet Divanı Başkanı Fayiz et-Taravne'yi yeni başbakanın seçimi için meclis çalışmalarına başlamakla görevlendirdi.

Ürdün'de yeni hükümet çalışmaları
Ürdün'de yeni hükümet çalışmaları
GİRİŞ 11.02.2013 13:32 GÜNCELLEME 11.02.2013 13:32

Ürdün Resmi Haber Ajansı'nda (PETRA) yer alan habere göre, Ürdün Kralı Abdullah'ın talimatı üzerine Kraliyet Divanı Başkanı Taravne yeni başbakanın seçilmesi ve 4 yıllık hükümetin kurulması için milletvekilleriyle görüşmelere başlayacak.

Ürdün'ün son dönem Başbakanı Abdullah en-Nasur 29 Ocak'ta istifasını sunmuş, Kral Abdullah yeni hükümet kurulup başbakan atanana kadar görevinin başında kalması yönünde talimatta bulunmuştu. Ürdün anayasası, Kral'a başbakanı atama ve görevlendirme yetkisi tanıyor.

23 Ocak'ta yeni seçim kanununa göre düzenlenen genel seçim, Ürdün'ün en büyük partisi olan İslami Çalışma Cephesi (İÇC) ve bazı sol eğilimli partiler tarafından boykot edilmişti. Seçimi boykot eden partiler siyasete katılmak için demokratik seçim kanunu, anayasal reform, hükümetin seçimle belirlenmesi, güçler ayrılığı, anayasa mahkemesinin kurulması, güvenlik güçlerinin siyasetten elini çekmesi ve yolsuzlukla mücadele şeklinde 7 talepte bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?