Esed'in kalesi de muhaliflerin eline geçti

Bölgenin en büyük hidroelektrik santrallerinden biri olarak kabul edilen Fırat Barajı'nın da olduğu Tabka kentini ele geçiren muhalifler Hafız Esed'e ait dev heykeli benzin döküp yaktılar.

GİRİŞ 12.02.2013 15:37 GÜNCELLEME 12.02.2013 16:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rus mühendisler tarafından yetmişli yıllarda kurulan ve bölgenin en büyük hidroelektrik santrallerinden biri olarak kabul edilen Fırat Barajı'nı barındırması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip olan ve baba Esed'in adeta göz bebeği olan Tabka kentinde kontrolü tamamen ele geçiren muhalifler, Esed yanlısı 70 kadar askeri de esir aldı.

Kentte bulunan ve Hafız Esed'e ait dev heykeli tekbir eşliğinde kurşun yağmuruna tutan muhalifler daha sonra heykeli benzin döküp ateşe verdiler.

Ele geçirdikleri barajda herhangi bir hasarın olmadığını söyleyen muhalifler daha önce de kentin en stratejik noktalarından biri olan Hava Savunma Birimi'ni ele geçirmişlerdi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Merkezi ise Nusra Cephesi ile Uveys el- Karani Birliği'nin Esed'e bağlı topçu kışlasını ele geçirdiğini ve ağır silahlara ait cephanelik ele geçirdiklerini açıkladı.

Öte yandan ÖSO'ya bağlı unsurlar Rif Dimaşk ve Harasta ilçelerindeki emniyet müdürlüklerine ve şebbihalara ait binalara saldırarak çok sayıda şebbiha ve polisi öldürdüler.

KAYNAK: TURKARABNEWS.COM
YORUMLAR 3
  • c_i_s_t_o 11 yıl önce Şikayet Et
    inşallah hayırlısı olur. saddamın heykelini kıran neşhur pehlivan keşke amerikan askeri yerine saddam olsaydı demişti. amerika neden müdahale etmiyor diyenlere sözüm: aman amerika müdahale etmesin. allahın izniyle kayıpta verseler birgün kazanacaklar. zira kayıp vermek tecevuze uğramaktan çok daha iyidir. (ırakta amerikan askerlerinin yaptıklarından iyidir.)
    Cevapla
  • Ali Gurbetci 11 yıl önce Şikayet Et
    darisi canlisina. insallah darisi ona ve onun emriyle muslumanin kanini doken camileri yikanin basina
    Cevapla
  • sana ne 11 yıl önce Şikayet Et
    ...... kılıçdaroğlu çok üzülecek bu duruma :(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler