Mısır'da protestocuları resmi kurumları kapattı

Mısır'ın Port Said kentinde protestocular valilik binası ve bazı resmi kurumları kapattı.

Mısır'da protestocuları resmi kurumları kapattı
Mısır'da protestocuları resmi kurumları kapattı
GİRİŞ 17.02.2013 18:23 GÜNCELLEME 17.02.2013 18:23

Mısır'ın kuzeyindeki Port Said kentinde, El-Mısri (Port Said) takımı taraftarlar kulübü Ultras'ın ''Sivil İsyan'' çağrısının ardından, kent merkezindeki Şehitler Meydanı'nda, lise ve üniversite öğrencileri, Port Said hapishanesinin önündeki gösterilerde hayatını kaybedenlerin aileleri ve El-Mısri takımı taraftarlarından oluşan bin 500'e yakın Mısırlı toplandı.

Port Said valilik binası ve liman konseyi binasına ulaşan göstericiler, çalışanları dışarıya çıkararak iki binayı da kapattı.

Port Said-İsmailiye-Kahire tren yolunu da motosikletlerle kapatan göstericiler, tren yolu çalışanlarını ''Sivil İsyan''a katılmaya zorladı.

Süveş Kanalı İdaresi yakınına da ulaşan göstericilere, güvenlik güçleri müdahale etti. Kent esnafından ''Sivil İsyan''a katılımın yoğun olmadığı gözlendi.

Güvenlik güçleri bankaların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, özellikle Port Said Hapishanesi'nde güvenlik önlemlerini artırdı.

Port Said Stadyumu'nda geçen yıl 74 kişinin hayatını kaybettiği maç faciasının ardından mahkemenin 21 sanığı idama mahkum etmesiyle kentte protesto gösterileri başlamış, göstericilerle polis arasındaki çatışmalarda ölen ve yaralananlar olmuştu. Olayların ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Süveyş, İsmailiye ve Port Said kentlerinde 30 günlük olağanüstü hal ilan etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!