Suriye'nin Arap Birliği'ndeki yeri artık muhaliflerin

Resmi Şam'ın Arap Birliği'ndeki yerini artık, Şeyh Ahmed Muaz el Hatib önderliğindeki Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu alacak.

Suriye'nin Arap Birliği'ndeki yeri artık muhaliflerin
Suriye'nin Arap Birliği'ndeki yeri artık muhaliflerin
GİRİŞ 06.03.2013 19:40 GÜNCELLEME 06.03.2013 19:40

Arap Birliği, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'ndan (SMDK) geçici üyelik için ''Yürütme Kurulu'' oluşturmasını istedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile düzenlediği basın toplantısında ilgili kararı açıkladı.

Amr, Arap Birliği'nin SMDK'dan, ''Arap Birliği'nde askıya alınan Suriye üyeliği yerine, ülkede seçimler yapılana kadar, geçici üye olmasının önünün açılması için ''Yürütme Kurulu'' oluşturmasını'' talep ettiğini bildirdi.

Kamil Amr, ''Suriye'nin üyeliğinin askıya alınması yönünde geçmişte bir karar alınmıştı, şimdi boşalan sandalyeyi Suriye halkını temsil edenlerin doldurmasını istiyoruz'' dedi.

Öte yandan diplomatik kaynaklar, ilgili kararın SMDK'ya Arap Birliği içinde temsil hakkı tanınmasının, ''Yürütme Kurulu'' oluşturmasının ardından yeniden tartışılacağını iddia etti.

Kaynaklar daha önce, Katar ve Suudi Arabistan'ın SMDK'nın üyeliğini desteklerken, Irak ile Cezayir'in karşı çıktığını, Lübnan'ın ise çekimser kaldığını ileri sürmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'