Osmaniye

Yaralı "küçük akbaba" tedavi altına alındı

16:17 02 Ekim 2015
Yaralı "küçük akbaba" tedavi altına alındı

Osmaniye'de yaralı bulunan ve nesli tehlike altındaki hayvanlar arasında yer alan "küçük akbaba" tedavisinin ardından doğaya bırakılacak

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, ormanlık arazide yaralı bulunan ve nesli tükenme tehdidi altında olan "küçük akbaba" tedavi altına alındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sol kanadında av tüfeği saçması yarası olan kuşun tedavisinin ardından doğal ortamına bırakılacağını söyledi.

Küçük akbabanın, Uluslararası Doğayı ve Doğa Değerlerini Koruma Kuruluşunca dünyada nesli tehlike altında olan hayvanlar arasına alındığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Osmaniye ülkemizin önemli kuş göç yolları üzerinde bulunuyor. Her yıl ilkbahar ve sonbaharda bilinçsiz avlanma nedeniyle çok sayıda yaralı kuş doğaseverlerce il müdürlüğümüz bünyesindeki rehabilitasyon ve tedavi merkezine getirilmektedir. Son olarak bir hayvansever tarafından yaralı olarak Düziçi'de bulunan küçük akbabanın doğal hayata dönmesi için tedavisine başladık. Kanadındaki yarayı tedavi edip, doğada yaşayabilecek duruma getirebilmeyi hedefliyoruz."

Veteriner hekim Bünyamin Akın da küçük akbabanın yarasının ciddi olduğunu dile getirdi.

Tedaviden sonuç almayı ve nesli tehlike altındaki kuşu yeniden doğaya kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Akın, "Tedaviden sonuç alamazsak bu yırtıcı kuşa ya burada bakılacak ya da Gaziantep'deki hayvanat bahçesine göndereceğiz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.