Osmaniye

Hasta karısına "çocuğu gibi" bakıyor

11:19 06 Kasım 2015
Hasta karısına "çocuğu gibi" bakıyor

MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki şeker hastası Ahmet Tuncel, 15 yıldır şeker ve böbrek hastası olan karısına adeta "çocuğu gibi" bakıyor.

Şehit Halis Şişman Mahallesi'ndeki 2 odalı 30 metrekarelik evlerinde yaşayan Tuncel çifti, birbirlerine olan sevgi ve bağlılıkları sayesinde hayatın zorluklarını birlikte aşıyorlar.

Ahmet Tuncel, AA muhabirine, 78 yaşındaki eşi Ülger Fatma Tuncel'in 15 yıl önce böbrek ve şeker hastalığı nedeniyle iş göremez hale geldiğini, bu nedenle de evde işleri kendisinin yaptığını belirterek, haline her zaman şükrettiğini ve eşini çok sevdiğini söyledi.

55 yıldır evli olduklarını ve dünyaya gelen üç çocuklarının da doğumdan kısa süre sonra vefat ettiğini anlatan Tuncel, "Eşim 15 yıl önce böbrek ve şeker hastalığına yakalandı, gününün çoğunu yatakta geçiriyor. İlerlemiş yaşıma ve engelli halime rağmen eşimin yanı başında olmaya çalışıyorum. Eskiden eşim bana bakıyordu, şimdi sıra bende. Hastalığı nedeniyle 15 senedir eşimin tüm bakımını ben yapıyorum, çamaşırını ve bulaşığını yıkıyorum, yemeğini yediriyorum. Bir erkek ve bir kadının evde yapması gereken her işi yapıyorum" dedi.

- Hayatın zorluklarını sevgiyle aşıyorlar

Emekli maaşı ile geçindiklerini, iyi ve kötü günde her zaman eşine sevgiyle baktığını aktaran Ahmet Tuncel, şöyle konuştu:

"Evlendikten sonra marangozda çalışırken makineye kaptırdığım sol elimin iki parmağı kesildi. Eşim her zaman yanımdaydı. Daha sonra baraka şeklinde bakkalımızı birlikte ayakta tutarak, geçimimizi buradan sağladık. Doğumlarından kısa süre sonra üç çocuğumuzu kaybettik. Bir gün eve geldiğimde eşimi bahçede düşmüş halde buldum. Tek başıma ellerinden tutup sürükleyerek eve götürdüm. Komşuların yardımıyla hastaneye gittik ve iki ay boyunca hastanedeki tedavisi süresince yanından hiç ayrılmadım. Çok zorluk yaşasak da hayata küsmedik. Hasta olmadan eşim bana bakıyordu, şimdi ise ben ona bakıyorum. Allah izin verirse ömrümün sonuna kadar eşimin yanında olacağım. Onu çok seviyorum."

Ülger Fatma Tuncel ise zorluklar ve sıkıntılara rağmen 30 metrekarelik evlerinde mutlu bir hayat sürdürdüklerini söyledi.

Birbirlerini üzecek hiç bir olay yaşamadıklarını anlatan Tuncel, "Hasta olmadan önce evin tüm işlerini tek başıma yapıyordum. Şimdi ise eşim yapıyor. Erkek olmasına rağmen evi düzeltiyor, çamaşır, bulaşık yıkıyor, ekmek ve evin ihtiyacını almaya gidiyor, yemek yapıyor, yediriyor. Allah'a binlerce şükür. Allah eşimin yokluğunu vermesin. Allah ömür verdikçe hayatımızın sonuna kadar birbirimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.