Osmaniye

Osmaniye'de kadın çiftçilere sertifika verildi

14:09 20 Kasım 2015
Osmaniye'de kadın çiftçilere sertifika verildi

Osmaniye’de, “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı” kapsamında eğitimlerini tamamlayan 32 kadın çiftçiye sertifika verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, özel bir firmada düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kadın çiftçilerin verimli tarım yapabilmeleri için yöntemler geliştirilmesi, onların kaynakları daha etkin yönetebilmeleri ve yeni teknolojileri öğrenerek uygulamalarının hedeflendiğini belirtti.

Kadın çiftçilere bir yılda uygulamalı ve teorik tarımsal eğitim verildiğini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

"2015 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan 81 ilde ‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor’ adı altında bir dizi faaliyet gerçekleştirildi. Bu faaliyetlere merkez ve Toprakkale ilçelerinde tarımla uğraşan 32 kadın çiftçi katıldı. Eğitim faaliyeti kapsamında Mersin, Adana, Kahramanmaraş'ta, araştırma enstitüleri ve işletmeler ve ilimiz sınırlarındaki çeşitli tarımsal alanlara teknik geziler düzenlendi. Görsel destekli 15 eğitim toplantısı yapıldı. Eğitimlerin yanı sıra kadınlarımızın sosyal hayatın içine daha güvenli ve emin adımlarla girebilmeleri, kendilerine güvenme ve niteliklerini geliştirebilme noktasında yol gösterebilmesi amacıyla sosyolog ve psikologlar tarafından da eğitimli ve bilinçli kadının kırsal yaşamdaki rolünün ekonomik kazançlarına etkisi anlatıldı."

Sağlam, 2016’da tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması amacıyla projeler hazırlandığını kaydetti.

Konuşmalardan sonra Osmaniye Vali Kerem Al ve protokol üyeleri, kadın çiftçilere sertifika verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.