Osmaniye

Muz şeklindeki hurma görenleri şaşırttı

10:50 21 Kasım 2015
Muz şeklindeki hurma görenleri şaşırttı

Kadirli ilçesinde, bir vatandaşın bahçesinde muz şeklinde yetişen hurmalar görenleri şaşırttı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, bir vatandaşın bahçesinde muz şeklinde yetişen hurmalar görenleri şaşırttı.

Koçlu Köyü'nde bakkallık yapan 55 yaşındaki Halit Aktuğ, AA muhabirine, 15 yıllık hurma ağaçlarındaki meyvelerin yuvarlak olması gerekirken, muz şeklinde yetişmesine çok şaşırdığını söyledi.

Bahçesinde yetişen hurma meyvesini satmadığını ve misafirlerine ikram ettiğini anlatan Aktuğ,  "Koçlu Köyünde oturmaktayım. Yol kenarında hurma bahçem var. Bunun etrafında hurma bahçelerim var. Bu mevsimde yetişen hurma meyvesini parayla satmıyorum. Arkadaşlara ve misafirlere ikram ediyorum. Her yıl normal olarak yuvarlak yetişen hurma ağacı bu yıl beni çok şaşırttı.

Ağaçlardaki onlarca hurma meyvesi muz şeklinde oldu. 55 yaşındayım ilk defa böyle bir durum ile karşılaştım" diye konuştu.

30 yıllık manavlık yapan Tekin Püsküllüoğlu ise, manav dükkanın da her türlü sebze sattığını belirterek, muza benzeyen hurmaları ilk defa gördüğünü belirtti.

Muz şeklindeki hurma meyvesini gören müşterilerinin çok şaşırdığını ve satmayacağını anlatan Püsküllüoğlu, "30 yıllık manavın. Sebzenin her türlüsünü gördüm. İlk defa böyle muz deseninde hurma meyvesi gördüm. Yani Allah’ın hikmeti bu" dedi.

Ziraat Mühendisi İsmet Soytorun da şeftali ve kaysı gibi sert çekirdekli meyvelerde yeterli su verilmemesinden dolayı bu tür değişiklik olabileceğine dikkat çekerek, "Daha önce bazı meyvelerde bu tür değişiklik gördüm. Fakat hurma meyvesinde ilk defa görüyorum. Yaz döneminde yeterli su alamayan sert çekirdekli meyvelerin çiçek taslaklarında gelişimin yetersizliği olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.