Osmaniye

24 Kasım Öğretmenler Günü

13:40 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı Osmaniye'deki çadır kentte öğretmenler günü kutlandı

 Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı Osmaniye Konaklama Tesislerindeki okullarda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Osmaniye'deki çadır kentte kurulan okullarda mesleklerini yapma olanağına kavuşan Suriyeli öğretmenler, Öğretmenler Günü'nü buruk kutluyor. 

Matematik öğretmeni Amina Musullu, AA muhabirine, en büyük dileğinin vatanına dönerek öğretmenlik yapmak olduğunu söyledi.

 Osmaniye'deki çadır kentte iki yıldır öğretmenlik yapan Musullu, "Burada Türk Devleti'nin sunduğu imkanlarla yeniden öğrencilerimle buluştum. Bize emanet edilen öğrencilere elimden geldiğince eğitimin en güzelini vermenin gayreti içerisindeyim. Tüm meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu olsun" dedi.

Arapça öğretmeni Beşar Karaca da, Öğretmenler Günü'nün buruk sevincini yaşadığını ifade ederek, "Bugün biz öğretmenler için çok anlamlı, öğretmenlerimize kutlu olmasını diliyorum. Türk milleti ve devleti bize kapılarını açtı, okullar açarak sınıflarımızı öğrencilerle doldurdu. Bir gün vatanımız Bayırbucak'a dönerek orada eğitim vermek en büyük hayalim" diye konuştu.

Tarih öğretmeni Havle Rahme de Türk ve Suriyeli öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. 

Kampta sağlanan imkanlar için AFAD yetkililerine teşekkür eden Rahme, şöyle konuştu:

"Bugün vatanımda olup, orada ders anlatmayı çok isterdim, çok şükür ki sığındığımız Türkiye topraklarında da savaştan uzak huzur içerisinde öğrencilerimizin eğitimleriyle ilgileniyoruz. Devlet yetkililerimiz böyle bir günde bizi yalnız bırakmadı. AFAD yöneticileri ve Osmaniye Valiliğinden yetkililer okulumuzu ziyaret ederek öğretmenler günümüzü kutladı, hediyeler vererek bizleri duygulandırdılar. Öğrencilerimiz de tanınan imkanlardan ve eğitimden memnunlar. Biz de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bir sonraki yıl bu günü vatanımızdaki okullarda kutlarız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.