Osmaniye

Bayırbucak şehitleri için gıyabi cenaze namazı

15:11 27 Kasım 2015
Bayırbucak şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Osmaniye'de Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı çadır kentte gıyabi cenaze namazı kılındı

Osmaniye'de Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı çadır kentte, Esed birlikleri ve Rusya'nın saldırılarında şehit olan Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çadır kentte bulunan sosyal çadırda toplanan sığınmacılar, cuma namazından sonra, saldırılarda hayatını kaybeden Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, dua etti.

Osmaniye Müftülüğünde görevli imam hatip Nurettin Özen, yaptığı duada, İslam dininin vatan savunması ve şehitliğe verdiği öneme dikkat çekerek, Esed ve Rus güçlerinin saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Kamp sakinlerinden Zeydan Molla Musade, AA muhabirine, Türkmenlerin bin yıllık vatanlarını savunmak için Esed ve Ruslara karşı kahramanca savaştığını söyledi.

Suriye halkının 4 yıldır büyük sıkıntı yaşadığını belirten Musade, "Her zulmün mutlaka bir sonu vardır. Türkmenler olarak son ferdimize kadar vatanımızı savunmaya devam edeceğiz. Vatanı için şehit düşen kardeşlerimiz, Allah katında en yüce makama ulaştı. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Gıyabi cenaze namazına Vali Yardımcısı Muammer Balcı, AFAD yetkilileri ve müftülük görevlileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.