Osmaniye

Çadırda yaşayan Suriyelilere "sıcak yemek" yardımı

12:15 25 Ocak 2016
Çadırda yaşayan Suriyelilere "sıcak yemek" yardımı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kurdukları çadırlarda zorlu yaşam süren Suriyelilere, Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince günlük sıcak yemek veriliyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Anberinarkı köyünde derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere, günlük 3 çeşit sıcak yemek dağıtılıyor.

Dernek Başkanı Gürsel Kıreker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin desteğiyle günde 500 kişiye yemek verdiklerini belirtti.

Vatanlarından uzakta zor şartlarda yaşayan Suriyelilere destek olmak istediklerini dile getiren Kıreker, bu kişilere sıcak yemek getirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Suriyelilerin yaşam koşullarının zorluğuna işaret eden Kıreker, "Tek odalı çadırlarda yaşam mücadelesi veren muhacir kardeşlerimize ensar olmaya çalışıyoruz. Haftanın 7 günü sıcak yemek ikramlarımızla bu güzel insanların yüzlerinin güldüğünü görmek, bizleri de mutlu ediyor. İmkan olması halinde daha fazla Suriyeli aileye destekte bulunmak isteriz" dedi.

Yemek dağıtımına çadırlarda kalan çocukların büyük ilgi gösterdiğini anlatan Kıreker, "Yağmur nedeniyle adeta bataklığa dönen çadırların bulunduğu alanda, sıcak yemek alabilmek için çamurda çorapsız ve yırtık ayakkabılarıyla bekleyen çocukların durumu yürek burkuyor. Allah kimseyi vatansız bırakmasın" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.