Osmaniye

İHH'dan yetimlere "karne eğlencesi"

12:37 26 Ocak 2016
İHH'dan yetimlere "karne eğlencesi"

İnsani Yardım Derneği (İHH) Osmaniye Şubesi ile Eğitim Bir-Sen Kadirli Şubesi tarafından “Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganıyla yetim çocuklar için karne şenliği düzenlendi.

İHH İnsani Yardım Derneği Osmaniye Şube Temsilcisi Nadir Sarıca, Kadirli Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kentteki yetim çocukları ve aileleri için "Yetim gülerse dünya güler" sloganıyla düzenledikleri şenliği amacının ilçedeki yetim çocukları mutlu etmek olduğunu söyledi.

İHH Vakfı'nın Türkiye ve dünyada yetime destek verdiğini anlatan Sarıca, "Yetim çocuklarımızın eğitimlerine önem gösteriyoruz. Eğitim Bir-Sen Kadirli Şubemizin desteği ile bu yıl ilçede ilkini düzenlediğimiz karne şenliğiyle öğrencilerimizin ders yorgunluğunu atmalarına yardımcı oluyoruz. Çocuklarımız şenlikte gönüllerince eğlenerek farklı bir gün geçirmiş oluyorlar" diye konuştu.

İHH'nın Osmaniye şubesinin 2 yıldan bu yana her ay düzenli olarak ildeki 260 yetim öğrenciye aylık burs verdiğini ifade eden Sarıca, ayrıca, Suriye'den gelen yetimlere de sahip çıktıklarını kaydetti.

Etkinliğe, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert ve Eğitim Bir-Sen Kadirli Şubesi Başkanı Mustafa Demirci'de katılarak Suriyeli çocuklara çeşitli hediye verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.