Osmaniye

Anaokulu öğrencilerinden Suriyeli çocuklara hediye

12:21 21 Nisan 2016
Anaokulu öğrencilerinden Suriyeli çocuklara hediye

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki bir anaokulunda yürütülen kampanyayla toplanan oyuncak, giysi, gıda ve temizlik malzemeleri, Suriyeli çocuklara armağan edildi.

Öğretmenevi Anaokulunca yürütülen "Değerlerimiz ve Değerliyiz Projesi" kapsamında toplanan yardımlar, Suriyeli çocuklara götürüldü.

Anaokulu öğrencileri, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen aileleri evlerinde ziyaret ederek, çocuklarla oyun oynadılar, sohbet ettiler, yer fıstığı temizlediler.

Öğretmenlerden Elife Acembekiroğlu, öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla kampanya düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerle birlikte ensarlık görevini üstelenerek Suriyeli akranlarını ve ailelerini yalnız bırakmadıklarını anlatan Acembekiroğlu, şöyle dedi:

"Öğrencilerimizle değerlerimiz ve değerliyiz projesi kapsamında ülkesindeki savaştan kaçarak ülkemize gelen ihtiyaç sahibi öğrenciler ve ailelerini ziyaret ettik. Öğrencilerimizle Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek istedik Kutlu doğum haftasında onları sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

- "Türk anaokulu çocukları bize hediye getirerek sevindirdi"

Suriye'deki savaş nedeniyle yaşamlarının zorlaştığını anlatan Hatice Ubeyd (20), Türk halkının desteklerinden ötürü mutlu olduklarını söyledi.

Ubeyd, anaokulu öğrencilerini kardeş kabul ettiklerini ifade ederek, "Ülkemizdeki savaş nedeniyle Türkiye'ye geldik. Burada anaokulu öğrencisi kardeşlerimiz bizlere destek verdi. Çok mutlu olduk. Türk anaokulu çocukları bize hediye getirerek sevindirdi. Türk insanına teşekkür ediyoruz." sözlerine yer verdi.

Öğrencilerden Meryem Sena Teper, "Suriyeli arkadaşlarımıza ve ailelerimize destek veriyoruz. Çok mutluyuz." diye konuştu.

Babası öğretmen olan ve İdlib'te kalan 12 yaşındaki Fatih El Hammadi de annesi ve 9 kardeşiyle Türkiye'ye geldiğini belirterek, hediyelerden dolayı anaokulu öğrencilerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.