Osmaniye

Osmaniye'de off-road şenliği

14:20 24 Nisan 2016
Osmaniye'de off-road şenliği

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Off-Road Şenliği, 20 il ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen özel tasarlanmış 112 arazi aracının katılımıyla başladı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Karaçay vadisinde oluşturulan özel parkurda yapılan yarışmalar öncesinde, off-road yarışmalarına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Off Road Şenliği'ni her yıl düzenli olarak yaparak, geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Kara, "İkinci kez düzenlediğimiz şenliğimiz için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yarışmacılar geldi. Binlerce hemşehrimin de buraya gelerek bu yarışmaları izliyor olması beni son derece mutlu etti. Sayın valimiz Kerem Al ve bu yarışmada bizlerle bu organizasyonda büyük pay sahibi olan Osmaniye Off-Road ve Dağcılık Kulübüne özellikle teşekkür ediyorum. Yarışmaya ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimize başarı diliyorum." şeklinde konuştu.

Vali Kerem Al ise şenlikte emeği geçenlere teşekkür ederek yarışmacılara başarı diledi.

Vali Al ve belediye başkanı Kara, arazi aracıyla parkuru gezdikten sonra yarışmalar başladı.

20 il ve KKTC'den gelen 112 aracın 4 kategoride gerçekleştirdiği yarışmalarda, pilotlar çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Çamura saplanan, rampa ve çukurdan çıkamayan, devrilen araçlar, görevli iş makineleri ve vinçler yardımıyla çıkartıldı. Akşam saatlerinde bitmesi beklenen yarışların sonunda ödül töreni düzenleneceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.