Osmaniye

En çok çocukla video davetiye rekoru

16:21 25 Nisan 2016
En çok çocukla video davetiye rekoru

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 4 bin 444 öğrenci, 25 Mayıs'ta açılacak resim sergisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptıkları çağrı ile Dünya Çocuk Rekorları kapsamında "En çok çocukla video davetiye rekoru" kırdı.

Kadirli'de Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "En çok çocukla video davetiye rekoru" etkinliği için binlerce öğrenci şehir stadyumda bir araya geldi.

Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, rekor danışmanı Aydın Türkgücü'nün de hazır bulunduğu rekor denemesine 4 bin 444 öğrenci katıldı.

Stadyumdaki düzenlemenin ardından öğrenciler, "Koştuk, güldük oynadık, resim yaptık boyadık, el ele sevgiyle birbirine uladık. Rekor kıracağız biz, duysun bunu tüm cihan, özel davetlisiniz, Recep Tayyip Erdoğan" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, 25 Mayıs'ta açılacak 110 bin resmin bulunduğu sergiye davet etti.

Tutanağı imzalayıp, rekoru tescilleyen Prof. Kural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Çocuk Rekorları kapsamında "En çok çocukla video davetiye rekoru" kırıldığını söyledi.

Bunun, Türkiye'de 62. çocuk rekoru olduğuna dikkati çeken Kural, " Kadirli'yi dünyaya tanıtım için binlerce çocuk bir araya geldi. Sanat, çocukları birleştirildi, aynı amaçla güzel bir çalışmaya katıldılar. Emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert de "Öğrencilerimiz, 25 Mayıs'ta düzenlenecek uluslararası resim sergisi açılışına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı davet etti. Ayrıca ilçe genelindeki okullarımızda da 28 bin öğrencimiz video kaydıyla Cumhurbaşkanımızı sergimize davet etti." diye konuştu.

Rekor tutanağı ve video kayıtları, Osmaniye Valiliği kanalıyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine gönderilecek.

Kadirli'de görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenleri tarafından hazırlanan "Rekora Gidiyoruz Projesi" kapsamında, Türkiye'nin 34 ili ve 4 ülkeden binlerce çocuk ve gencin yaptığı resimlerle 25 Mayıs'ta "en uzun açık hava resim sergisi" açılması planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.