Osmaniye

Dedeler ve torunlar "uçurtma" şenliğinde buluştu

11:39 03 Mayıs 2016
Dedeler ve torunlar "uçurtma" şenliğinde buluştu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir cami imamı tarafından düzenlenen uçurtma şenliğinde dedeler, torunlarıyla uçurtma uçurdu.

Miraç Cami din görevlisi Recep Çeri tarafından cami cemaatine yönelik Garnizon Şehitliği yanındaki arazide "Dede torun el ele haydi uçurtma şenliğine" etkinliği düzenlendi.

Din görevlisi Çeri tarafından uçurtma dağıtılan cami müdavimi dedeler, torunlarıyla etkinliğin yapılacağı alana geldi. Uçurtmaları havalandırarak en yükseğe çıkartma yarışı yapan dede ve torunlar arızalanan uçurtmaları da birlikte onardı.

Miraç Cami din görevlisi Çeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camiye gelen öğrencilerle yaşlıları "Dede torun el ele haydi uçurtma şenliğine" sloganıyla bir araya getirdiklerini söyledi.

Öğrencileri, negatif ortamlardan pozitif alanlara taşımanın yanında yaşlılara da eski günleri hatırlatmayı amaçladıklarını ifade eden Çeri, "Camimize gelen yaşlılarla gençleri, uçurtma şenliğimizde buluşturduk. Cemaatimiz, doğayla baş başa güzel bir gün geçirdi." dedi.

7 torun sahibi Mahmut Gök ise torunuyla şenliğe katıldığını belirterek, "Çocuklarımızla gençliğimizi hatırladık. Çok güzel oldu. Keyif aldım, emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

16 torun sahibi Osman Tamer de "Çocuklarımızı olumsuz ortamlardan uzaklaştırmak için ata sporumuz olan uçurtmayı uçurmasını istiyoruz. Gençliğimiz bu tür oyunlarla geçti. Şimdilerde çocuklar, telefon ve bilgisayarlarla meşgul oluyorlar." diye konuştu.

11 yaşındaki Mücahit Emin Türkmenoğlu ise dedesiyle geldiği camide namaz kıldıktan sonra uçurtma şenliğine katıldığını ve mutlu olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.