Osmaniye

Anaokulu öğrencilerinden yetim çocuklara yardım

11:19 13 Mayıs 2016
Anaokulu öğrencilerinden yetim çocuklara yardım

Kadirli ilçesindeki bir anaokulunda düzenlenen kermesten elde edilen gelir, yetim çocukların ailelerine verildi.

Öğretmenevi Anaokulunca yürütülen "Değerlerimiz ve Değerliyiz" projesi kapsamında kermesten elde edilen gelir, zarflara konularak öğretmenleri nezaretinde yetim çocukların ihtiyacının karşılanması amacıyla annelerine verdi.

Öğretmenlerden Selma Bekaroğlu, yaptığı açıklamada, çocuklarda yardımlaşma ve dayanışma duygularının gelişmesini sağlamak amacıyla velilerin de desteğiyle kentteki yetim çocuklar için yardım kermesi düzenlediklerini söyledi.

Elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi 5 aileye verildiğini ifade eden Bekaroğlu, "Kermesimize öğrenci ve velilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Elde edilen geliri, ihtiyaç sahibi yetim çocuklara hediye ettik. Az da olsa yardım çalışmamızla yetim kalan çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirdik. Anaokulu öğrencilerimize paylaşmayı, kaynaşmayı ve sorumluluk duygusu kazandırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Öğrencilerden Sena Teper ise yetim kalan akranları ve ailelerini yalnız bırakmadıklarını belirterek, "Yardımlaşma çok güzel. Kardeşlerimize ve ailelerine destek oluyoruz, çok mutluyuz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.