Osmaniye

Öğrencilerin projeleri fuarda görücüye çıktı

14:53 17 Mayıs 2016
Öğrencilerin projeleri fuarda görücüye çıktı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, lise öğrencilerin hazırladığı TUBİTAK'ın destek verdiği projeler, bilim fuarında sergileniyor.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından açılan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun da (TÜBİTAK) desteklediği bilim fuarında, öğrencilerin projeleri görücüye çıktı.

Okulun erkek öğrenci yurduna ait salonda düzenlenen bilim fuarına, lise öğrencilerinin hazırladığı 35 proje katıldı.

1960 ile 1970 yılları arasında üretilen araçların da sergilendiği bilim fuarında sergilenen projeler, TÜBİTAK'a gönderilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, öğrencilerin hazırladığı projelerin değerlendirileceğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Okul Müdürü Remzi Beyoğlu, fuarın 3 gün süreyle açık olacağını ve başarılı bulunan projelere okul idaresi tarafından ödül verileceğini belirterek, TÜBİTAK yetkilileri tarafından seçilen projelerin de ayrıca değerlendirileceğini söyledi.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisi ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarı gezen katılımcılar projeler hakkında bilgi aldı.

Açılışa, Belediye Başkan Vekili Mehmet Aslan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Vekili Başçavuş Engin Karateke, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Büyükakçalı ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.