Osmaniye

"En uzun resim sergisi" ile rekor kırma hedefi

17:43 24 Mayıs 2016
"En uzun resim sergisi" ile rekor kırma hedefi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenleri tarafından hazırlanan "Rekora Gidiyoruz Projesi" kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve 10 ülkeden çocuk ve gençlerin yaptığı resimlerin uzunluğu 60 kilometreye ulaştı.

Proje koordinatörü ve görsel sanatlar öğretmeni Mustafa Önem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en uzun resim sergisi yaparak "Dünya Çocuk Rekorları"na girilmesi hedeflenen proje kapsamında serbest teknik, serbest konu ve serbest ölçüdeki 0-18 yaş arası çocuk ve gençler tarafından yapılan 169 bin resmin kendilerine gönderildiğini belirterek, eserlerin toplam uzunluğunun 60 kilometreye ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin yanı sıra 10 ülkeden toplam 39 bin çocuğun resim gönderdiğini belirten Önem, şöyle konuştu:

"Yarın açmayı planladığımız sergimizi olumsuz hava şartları nedeniyle 31 Mayıs'a erteledik. Türkiye, ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Avusturya, Fransa, Belarus, Nijerya, KKTC ve Libya'dan 39 bin çocuk ve genç sergimize resim gönderdi. Eserler 60 görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenlerinin yoğun çalışmalarıyla sergilemeye hazır hale getirildi. 'Dünya Çocuk Rekorları' kapsamında gerçekleştirilecek 'Dünyanın En Uzun Uluslararası Çocuk Resim Sergisi', Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki rekor tescil ve hakem heyeti tarafından tescil edilecektir. Sergimize tüm dünyayı davet ediyoruz."

Geçen yıl ekim ayında başlattıkları ve sosyal medya aracılığıyla genişlettikleri çalışmaya yurt içi ve yurt dışından katılımın yüksek olduğuna dikkati çeken Mustafa Önem, "Binlerce öğrenci resimleriyle rekorumuza destek veriyor. Projedeki amacımız, öğrencilerinin diğer okul ve şehirlerde yaşayan çocuklarla, başka ülkelerde yaşayan öğrencilerle kaynaşması, ortak işler yapabilme becerisi kazanmasının yanında 'ben' duyguları yerine 'biz' duygularını arttırmasını sağlamaktır. Dünyanın en uzun açık hava resim sergisini Kadirli'de açmak istiyoruz. Projemize katılım tamamlandı, ilçemizi ve ülkemizi sanatsal bir çalışmayla dünyaya duyuracağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.