Osmaniye

Kadirli'de arıcılara "ana arı" dağıtımı

16:04 25 Mayıs 2016
Kadirli'de arıcılara "ana arı" dağıtımı

Osmaniye Arıcılar Birliği tarafından Kadirli ilçesindeki 20 arı yetiştiricisine Kafkas F1 türü ana arı dağıtımı yapıldı.

Osmaniye Arıcılar Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu, Çamlıkahve'de düzenlenen dağıtımda gazetecilere yaptığı açıklamada, Valilik, İl Özel İdaresi ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün katkılarıyla hazırladıkları projeyle yüzde 50 destekli ana arı dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Osmaniye ve ilçelerinde birliğe kayıtlı üreticilere yönelik eylül ayı sonuna kadar dağıtımın devam edeceğini belirten Gaffaroğlu, "Arıcılıkta başarılı olmak için genç, sağlıklı ve kaliteli ana arı kullanılmalıdır. Ana arıların gelecek kuşaklara aktaracakları özellikler arıcılıkta büyük önem taşımaktadır. Tarım Bakanlığı izniyle üretilen arılar bal taşıma, uysallık, çalışma gücü, floradan faydalanma, değişik ekolojik şartlara kolayca uyum sağlama gibi üstün özelliklere sahiptir. İl genelinde üreticilerimize toplam 6 bin adet ana arı vereceğiz. Ekonomik yönden bal üretiminde bölgemiz önemli bir duruma gelecektir. Üreticilerimize yönelik destek çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.