Osmaniye

TBMM Mülteci Hakları İnceleme Alt Komisyonu

14:07 10 Haziran 2016
TBMM Mülteci Hakları İnceleme Alt Komisyonu

TBMM Mülteci Hakları İnceleme Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Anadolu 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Dünyada en çok sığınmacı barındıran ülkelerden biriyiz." dedi.

Osmaniye'deki 10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı konaklama tesislerinde inceleme yapmak üzere Osmaniye'ye gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Mülteci Hakları İnceleme Alt Komisyonu üyeleri, Vali Kerem Al'ı makamında ziyaret etti.

Komisyon Başkanı Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili Julide Sarıeroğlu, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy'dan oluşan heyet, Osmaniye Valisi Al'dan kentteki Suriyeli göçmenlere yönelik çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

TBMM Mülteci Hakları İnceleme Alt Komisyonu Başkanı Uslu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların durumları konusunda hazırlayacakları raporu yürütme organına sunacaklarını söyledi. Uslu, "Anadolu 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Dünyada en çok sığınmacı barındıran ülkelerden biriyiz. Sığınmacılara insani yardım anlamında dünyanın en çok insani yardım yapan ülkelerinden birisiyiz. Şimdiye kadar ülkemiz 10 milyar dolar faturalı harcama yaptı, mültecilerin ülkemize gerçek maliyeti ise 20 milyar dolar civarında." diye konuştu.

Avrupa'nın mültecilere yaklaşımını eleştiren Uslu, Avrupa'nın sığınmacıları, mültecileri mazlumları almama konusunda, mültecilerin külfetini paylaşmama konusunda ısrarcı davrandığını vurguladı.

Osmaniye'deki sığınmacı kampını ziyaret edeceklerini ve mültecilerin sorunlarını yerinde inceleyeceklerini dile getiren Uslu, "Bu dramın sona ermesini istiyoruz, kardeşlerimizin vatanlarına dönmelerini istiyoruz. Bu da Suriye'ye barışın gelmesiyle mümkün, Türkiye bu konuda büyük caba sarf ediyor." dedi.

Komisyon üyeleri Suriyeli sığınmacıların barındığı, Osmaniye Konaklama Tesislerine hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.