Osmaniye

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

13:11 11 Haziran 2016
Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

AK Parti Kadirli Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yiğit, Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili kabul ettiği kararı kınadığını belirtti.

Yiğit, Dere mahallesindeki Hamidiye Cami yakınında düzenlediği basın açıklamasında, Alman Meclisinin Ermeni iddialarıyla ilgili kararının taraflı ve adaletsiz olduğunu ifade etti.

Alman Meclisinin bu kararıyla kendini tarihçilerin ve uluslararası mahkemelerin yerine koyduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Almanya, soykırım gibi ciddi bir suç hakkında hüküm vermekle, hukuku hiçe saymıştır. Almanya, Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin önünü kesmek ve Almanya'da yaşayan Türklerin milli şuurunu örseleyerek onların Alman toplumuna entegrasyonunu kolaylaştırmak istemektedir. Devletimiz bu konuda gerekli tedbir ve kararları hiç şüphesiz ki almıştır, kararlılıkla uygulayacaktır. Milli menfaatlerimizi sekteye uğratacak girişimler karşısında bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birer ferdi olarak atalarımızdan miras aldığımız tarihimizi sonuna kadar korumaya hazırız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Basın açıklamasına çok sayıda partili de destek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.