Osmaniye

Hastanede sağlık çalışanlarına saldırı

17:17 20 Haziran 2016
Hastanede sağlık çalışanlarına saldırı

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde 2 hemşire ile hizmetlinin, kazazede yakınları tarafından darbedildiği ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, trafik kazası sonucu yaralanarak Osmaniye Devlet Hastanesi'ne getirilen U.A.'nın yakınlarının, hemşireler Tuğba Kaya ve Ali Özmetli ile hizmetli Bilal Ateş'i darbettiği iddia edildi. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanları, polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldı.

Gözaltına alınan biri kadın 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hemşire Ali Özmetli, AA muhabirine, hasta yakınlarını gözlem odasında sakinleştirmeye çalışırken bir gurup tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

Saldırı sonrası 10 gün iş göremez raporu aldığını belirten Özmetli, "Sağlık çalışanları olarak insanlara yardım etmeye çalışırken fiziki şiddete maruz kaldım. Vücudumun çeşitli yerlerinde ezik ve morluklar var. Saldırıyı yapanlar hakkında şikayetçi oldum." dedi.

Hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan olayda, gözlem odasından başlayan arbede hasta yakınlarının olaya karışmasıyla büyüyor. Acil servis ve hastane koridorunda devam eden olaya polis ve özel güvenlik görevlileri müdahale ediyor. Yaralanan sağlık personeline meslektaşları tarafından ilk müdahale yapılıyor.

Öte yandan, Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Osmaniye Devlet Hastanesi girişinde yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadı.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Çenet, "Canı pahasına sağlık hizmeti veren arkadaşlarımıza yönelik insanlık dışı şiddet olayına maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Daha iyi sağlık hizmeti vermek adına mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin asla kabul edilemez olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.