Osmaniye

Genç hokeyciler Avrupa Şampiyonası'na odaklandı

12:44 27 Haziran 2016
Genç hokeyciler Avrupa Şampiyonası'na odaklandı

ÜMİT KAHRIMAN - 16 Yaş Altı Kız ve Erkek Hokey Milli Takımları, Çek Cumhuriyeti'nde 5-9 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 5S Avrupa Şampiyonası'nda birincilik hedefliyor.

Başkent Prag'da düzenlenecek ve 19 ülkenin katılacağı organizasyon için Osmaniye'deki kampta 83 sporcu arasından seçilen, onar kişiden oluşturulan Kız ve Erkek Hokey Milli Takımları, 7 antrenör gözetiminde şampiyonaya hazırlanıyor.

Hokey Milli Takımı Antrenörü Serkan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona Avrupa şampiyonluğu hedefiyle hazırlandıklarını söyledi.

Günde çift antrenman yaptıklarını ve hazırlık maçlarıyla da takımlardaki uyumu artırmaya çalıştıklarını anlatan Şen, şunları kaydetti:

"Osmaniye ve çevre illerin hokey takımlarıyla hazırlık maçları yapıyoruz. Rakiplerimiz 40-50 hazırlık maçı oynayarak karşımıza çıkacak. Biz de maç eksikliğini gidererek kız ve erkek takımımızla Avrupa Şampiyonası'na hazır şekilde girmek istiyoruz. Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak Avrupa Şampiyonası için 2 Temmuz'da Osmaniye'den ayrılarak Prag'a gideceğiz. Şampiyonada grubumuzda Malta, Bulgaristan, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Hırvatistan ile maçlarımız olacak. Geçen yıl Malta'da düzenlenen Akdeniz Şampiyonası'nda erkeklerde birinci, kızlarda ikinci olmuştuk. İnşallah iki takımımız, Avrupa Şampiyonası'ndan da alnının akıyla dönecektir."

Serkan Şen, başarılarının istikrar kazanması için bu turnuvanın büyük önem taşıdığının altını çizerek, hedeflerine ulaşmak için takımdaki herkesin en üst düzeyde çalıştığını aktardı.

Avrupa Şampiyonası'ndan sonra da önlerinde büyük hedeflerin bulunduğunu dile getiren Şen, şöyle konuştu:

"Avrupa şampiyonu olduğumuz takdirde 2018'de Arjantin'de düzenlenecek Dünya Gençlik Oyunları'nda ülkemizi temsil etme şansı yakalayacağız. Daha önce böyle dünya çapında bir organizasyonda ülkemiz temsil edilmemişti. Böyle bir organizasyona katılma şansına ilk defa bu kadar yaklaştık. Milli takım olarak Dünya Gençlik Oyunları'ndan sonra da olimpiyatlarda ülkemizi temsil etme başarısını yakalamak istiyoruz. İnşallah sporcularımızın büyük gayretiyle bu hedeflerimize ulaşacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.