Osmaniye

Cizre'deki terör saldırısı

23:22 26 Ağustos 2016
Cizre'deki terör saldırısı

PKK'lı teröristlerce Cizre'de düzenlenen terör saldırısında, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinden 2 polis memuru şehit oldu.

İstanbul'daki görevinin ardından tayininin çıktığı Cizre'ye 20 gün önce giden ve saldırıda şehit olan polis memuru Burak Mart'ın (22) şehadet haberi Düziçi ilçesi Ellek beldesindeki Çıraz Mahallesi'nde yaşayan ailesine yetkililerce bildirildi.

Acılı anne Rukiye Mart, eve gelen sağlık görevlilerince sakinleştirildi. Baba Erhan Mart'ın ise sabah saatlerinde saldırının ardından oğlunun yaralı olduğu bilgisi üzerine Cizre'ye gittiği öğrenildi.

Mart'ın şehadet haberini alan komşuları ve yakınları aileye taziyelerini sundu.

- Cizredeki ilk görev gününde şehit oldu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde görev yapan ve 15 gün önce Cizre'ye tayini çıkan polis memuru Osman Budak'ın (24) şehadet haberi, Düziçi ilçesine bağlı Alibozlu Köyü'ndeki Dereoba Mahallesi'nde yaşayan ailesine bildirildi.

Çocuklarının şehadet haberini alan anne Zeynep ve baba İsmet Budak, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne ile baba, sağlık görevlileri ve yakınları tarafından zorlukla sakinleştirildi.

Ailesinin en büyük çocuğu olduğu belirtilen Budak'ın Cizre'deki görevine perşembe günü başladığı ilk görev gününde şehit olduğu öğrenildi.

Şehidin babasının evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, yakınları taziyeleri kabul etti.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda, 11 polis memuru şehit olmuş, 3 sivil ile 75 polis memuru yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.