Osmaniye

Sokak hayvanları kayıt altına alınıyor

11:58 31 Ağustos 2016
Sokak hayvanları kayıt altına alınıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, belediye tarafından sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ve küpeleme çalışması yapılarak kayıt altına alınıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, sağlık işleri müdürlüğü ekiplerince sokak köpeklerinin toplanarak, genel sağlık muayenelerinin yaplıdığı ve kısırlaştırma operasyonunun ardından alındıkları bölgeye bırakıldığı belirtildi.

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan da konuya ilişkin değerenlendirmesinde, uygulama ile sokak köpeklerinde kontrolsüz üremenin önüne geçildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı onaylı özel bir veterinerlik ekibi tarafından 200 hayvanın küpeleme ve kısırlaştırma çalışmasının tamamlandığını ifade eden Tarhan, şunları kaydetti:

"Kısırlaştırılan köpeklerin kuduz aşıları, iç ve dış parazit aşıları da yapılmaktadır. Kulak küpeleri de takılarak kayıt altına alınmaktadır. Başıboş köpeklerin ortadan kaldırılması söz konusu olamaz. Bu şekilde uygulama yapılan hayvan sayısı çok olduğu için küpeleme ve kısırlaştırma çalışmaları devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.