Osmaniye

Osmaniye'de öğrencilerden anız yangılarına tepki

17:49 02 Eylül 2016
Osmaniye'de öğrencilerden anız yangılarına tepki

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, öğrenciler anız yangınlarına dikkati çekmek için tepki yürüyüşü düzenledi.

Kadirli Belediyesi ve özel bir okul tarafından ortaklaşa düzenlenen yürüyüşe katılan öğrenciler, Andırın Caddesi'nde "Anız yakma doğayı bozma", "Çiftçi amca beni yakma", "Yanan anız değil geleceğimiz", "Dumansız hava ve doğa için anız yakma" yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı.

Türk bayrağı taşıyan ve slogan atan öğrencilere araçlar korna çalarak, esnaflar ve vatandaşlar ise alkışlayarak destek verdi. Rauf Denktaş Bulvarı'nda tamamlanan yürüyüş sırasında öğrenciler, esnafa ve vatandaşlara anız yakmanın zararları konusunda bilgilendirme broşürü dağıttı.

Okul Müdürü Uğraş Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, anız yakmanın ciddi tehlikelere ve çevre sorununa yol açtığını söyledi.

Geleceğin büyükleri olacak öğrencilere daha güzel ve yaşanabilir bir şehir bırakmak için çiftçilerin anız yakmamasını isteyen Kurt,şöyle devam etti:

"Anız yakılması toprakta yer alan birçok yararlı canlının feci şekilde ölmesine neden olmaktadır. Anız yakma sorunu özellikle son yıllarda beraberinde getirdiği orman yangını, yerleşim alanları yangını, hasat edilmemiş alanların ve ürünlerin yok olması gibi görünen zararları vardır. Ayrıca toprakta yer alan birçok canlının feci şekilde ölmesine yol açmaktadır. Çukurova okulları olarak anız yakılmasına karşıyız. Çiftçilerimizin mağdur olmaması adına onların hakkını her zaman savunacağımızı ve yanlarında yer alacağımızı belirterek sağduyulu davranmaya davet ediyoruz."

Öğrencilerden Merve Kaya ise yakılması yasak olan anız yangınlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş düzenlediklerini ifade ederek, anız yakanlara büyük cezaların verilmesini istedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.