Osmaniye

Kurban pazarlarında hareketlilik

11:07 04 Eylül 2016
Kurban pazarlarında hareketlilik

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanırken, kurbanlık alımlarının olmazsa olmazlarından sıkı pazarlıklar ilginç görüntüler ortaya çıkarıyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, belediye tarafından kurulan hayvan pazarına gelen vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık alabilmek için satıcılarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Fiyatların uygun olması alıcıları sevindirirken, talep satıcıların da yüzünü güldürüyor.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıkların kilogram fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu belirtti.

Kurbanlık kilogram fiyatlarının belediye encümen kararıyla belirlendiğini kaydeden Tarhan, "Belediyemiz encümenin kararı ile küçükbaş kurbanlık kilogram fiyatı 13 lira, büyükbaş ise 14 lira olarak belirlendi. Alınan bu karar doğrultusunda vatandaşlarımızı ve üreticilerimizi bilgilendiriyoruz. Alıcı da memnun, satıcı da." dedi.

Zabıta ekipleri de hayvan pazarlarında vatandaşları veteriner kontrolünden geçmiş küpeli hayvanlar almaları yönünde uyarıyor.

Kahramanmaraş'tan kurbanlık satmak için geldiğini belirten Ahmet Küçükkavruk, geçen yıla göre fiyatları aynı olan kurbanlıkların çoğunun alıcı bulduğunu söyledi.

Çukurova yöresinde insanların çoğunlukla küçükbaş hayvan tercih ettiğini ifade eden Küçükkavruk, "Genel anlamda fiyatlar aşağı yukarı aynı. Her keseye uygun kurbanlık var. Vatandaşlar kurbanlık alırken dikkatli olsunlar. Hayvanın belirli bir rahatsızlığı olup olmadığına baksınlar. Veteriner kontrolü yapılan küpeli hayvanları alsınlar." diye konuştu.

Vatandaşların sıkı pazarlık sonucu aldığı kurbanlıkları, götürürken ve araçlarına yüklerken de ilginç görüntüler ortaya çıktı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.