Osmaniye

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı

12:18 19 Eylül 2016
Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı

Osmaniye'de, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı.

Eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla Osmaniye Mithat Paşa İlkokulu'nda tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını dileyerek, "Osmaniye ili olarak 125 bin öğrenci ile 5 bin derslikte yaklaşık 7 bin 500 öğretmen ve 10 bine yakın eğitim çalışanı ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını açıyoruz" dedi.

Okullarda çocukların hem akademik yönden hem de değerler yönünden geleceğe hazırlandıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Okullarımızda iki türlü eğitim veriyoruz. Birincisi akademik eğitim dediğimiz pozitif bilimlerin ve sosyal bilimlerin öğretilmesi olayıdır. İkincisi ise değerler eğitimi dediğimiz konudur. Biz akademik eğitimde çocuklarımıza sayısal ve sosyal bilimleri öğreterek, onları çağın donanımları ile donatarak geleceğe hazırlamak, onların iyi bir meslek edinmesini ve hayatta yer edinmesini, bununla beraber ülkemizin üretim yapan, bilgi üreten, hizmet üreten bir toplum olarak ülkemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışmaktayız. İkinci konu ise çocuklarımıza öğrettiğimiz değerlerimizdir, yani dinimiz, vatan ve bayrak sevgisi, millet bilincini öğretmek durumundayız. Yakın bir dönemde yaşadığımız ve tarihimiz de de bir çok kez karşılaştığımız olaylar örnekler bize şunu gösteriyor. Eğer nesillerimize değerlerimizi öğretmezsek, onlara Allah sevgisini, gazilik ve şehitlik makamlarını öğretmezsek vatan ve bayrak sevgisini, millet olma bilincini onlara öğretmezsek akademik olarak verdiğimiz eğitim çokta anlamlı kalmıyor. Hatta bazen zararlı hale bile gelebiliyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.