Osmaniye

"Kurumsal Risk Yönetimi Uygulama Eğitimi"

15:15 23 Eylül 2016
"Kurumsal Risk Yönetimi Uygulama Eğitimi"

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Kurumsal Risk Yönetimi Uygulama Eğitimi" isimli projenin kabul edildiğini bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı açıklamada, proje kapsamında il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde çalışan 25 personele, toplam 18 saatlik eğitimin verileceğinin belirtti.

Eğitimde risk tanımı ve riske ilişkin temel kavramlar, risklerin sınıflandırılması, kurumsal risk yönetimi ve Türkiye ve dünyadaki düzenlemelerin personele aktarılacağını ifade eden Sağlam'ın açıklmasında, şu ifadeler yer aldı:

"Eğitimde Kurumsal Risk Yönetimi’nin teori, kavram, yöntem, model ve uygulamaları personelimize tanıtılacaktır. Eğitim sonunda çalıştay yapılacak ve bu çalıştayda kurumumuzun Risk Yönetimi Sistemi incelenerek eksiklikler ve fazlalıklar tespit edilecektir. Risk, kurumun hedeflerine ulaşmasını engellemeye neden olacak olayların gerçekleşme olasılığıdır.

Risk yönetimi ise kurumun hedeflerine ulaşmasını güçleştiren engellerin belirlenmesi, önceliklendirilmesi ve üstesinden gelinmesi konusundaki yeteneklerin güvenilirliğinin arttırılma sürecidir. Gelişmiş ülkelerin bölge kalkınma ajanslarında da kurumsal risk yönetimi, başarılı bir yönetimin asli unsuru olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle verceğimiz eğitimin gelecekte karşılaşılabilecek zor durumları öngörür. Riskler ortaya çıkmadan önlem alınması sağlanır. Hızlı ve etkili karar almaya yardımcı olur. Zaman tasarrufu sağlar. Kaynak israfını önler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.