Osmaniye

Şehitlerimizi uğurluyoruz

17:53 27 Eylül 2016
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Mardin'de PKK'lı teröristlerin, Kızıltepe-Derik karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı asker ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Sedat Yıldız'ın (28) cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde toprağa verildi.

Adana Havalimanı'ndan alınan Yıldız'ın cenazesi, ambulansla Toprakkale ilçesi Göçmenler Mahallesi'ndeki baba evinde getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi törenin yapılacağı Karataş Mezarlığı'na götürüldü.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu askerlerle beraber omuzlayan anne Kafiye Yıldız, bir süre sonra fenalık geçirerek bayıldı. Anne Yıldız'a asker ve sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehidin cenazesinin getirilişi sırasında vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak, tekbir getirdi. Yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabilen baba Fahri ve ağabey İsmail Yıldız ile şehidin yakınları gözyaşı döktü.

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi, Göçmenler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, Yıldız'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Kızıltepe-Derik karayolu Tepedağ köyü mevkisinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcı, görevden dönen askerler ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmişti. Saldırıda 4 asker şehit olmuş, 2 korucu ve 4 asker yaralanmıştı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.