Osmaniye

"Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali"

11:17 05 Ekim 2016
"Sinemasal Açık Hava Sinema Festivali"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinemasal Kültür Sanat Derneğinin iş birliğiyle 6 ilde düzenlenecek festival, yarın Antalya'da başlayacak.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde incelemelerde bulunan İstanbul Sinemasal Kültür Sanat Derneği Genel Koordinatörü Şiran Akgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Ekim'de Antalya'da başlayacak festival kapsamında Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’da belirlenen ilçelerin kırsal bölgelerindeki çocuklara yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Sinemaya gitme imkanı kısıtlı binlerce çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirten Akgür, şöyle devam etti:

"Akdeniz Bölgesi'nin 6 iline bağlı ilçelerdeki sinemaya gidemeyen çocukları sinema ve sanatla buluşturmaya hazırlanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşen kültürel ve sanatsal etkinlikleri kırsal bölgelere taşıyoruz. Şu ana kadar 23 ilde bunu gerçekleştirdik. Hazırlanan etkinliklerle çocuklara hayatlarında unutamayacakları masalsı bir festival atmosferini yaşatmayı planlıyoruz. Festivalde Akdeniz etabında konserden sinemaya, boyama atölyesinden gösterilere kadar birçok etkinlik çocukların hayatına renk katacak."

Kadirli Kent Müzesi Sorumlusu Cevahir Zararsız da 18-20 Ekim tarihleri arasında ilçede düzenlenecek etkinliklerle çocukların sinemayla buluşacağını ifade ederek, organizasyona her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.