Osmaniye

Muhtarlar Günü

12:32 19 Ekim 2016
Muhtarlar Günü

Osmaniye’de Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, Osmaniye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ve Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı ve Çardak Köyü Muhtarı Melikşah Çenet, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Muhtarlar Dernek Başkanı Özener, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, muhtarlığın mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, organları seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan bir kuruluş olduğunu belirtti.

Muhtarlığın demokratik sistemlerde Cumhurbaşkanının en alt temsilcisi bir teşkilat olduğunu ifade eden Özener, şunları kaydetti:

"Ülkemizde 31 bin 963 mahalle, 18 bin 229 köy olmak üzere 50 bin 292 muhtar görev yapıyor. Muhtarlığın 187 yıllık merkezi ve yerel idareyi temsil eden kurumlar arasında siyasal barışın sağlandığı tek müessese olduğu unutulmamalıdır. Seçmen, muhtarının 24 saat kapısını çalabileceği, çözüm merkezi olduğunu bildiği bu kurumu kendisine daima yakın hissetmektedir. Fedakarca çalışan bütün muhtar arkadaşlarımın gününü canı gönülden kutluyorum."

Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı Çenet, muhtarların köyüne, mahallesine hizmet amacıyla seçilmiş kişiler olduğunu dile getirdi.

Çenet, "Demokrasimizin temel taşı olan muhtarlarımız, devletin mahalle ve köyde tek temsilcisi olup, seçildikleri köy ve mahalleye hizmet aşkı ile siz kamu kuruluşlarının kapılarını hizmet alıncaya kadar defalarca çalabilen ve yılmayan yöneticilerdir." diye konuştu



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.