Osmaniye

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

15:28 28 Ekim 2016
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamınde kortej yürüyüşü yapıldı.

Kent Meydanı'nda başlayan yürüyüşte, öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ve "Cumhuriyet fazilettir", "Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur", "Cumhuriyetin yaşaması insanların dayanışmasıdır", dövizleri taşıyarak marş söyledi.

Atatürk ve Coşkunlar caddesinden devam eden yürüyüş, hükümet konağı önünde son buldu. Yürüyüşe esnaf ve vatandaşlar alkışlayarak destek verdi.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, cumhuriyeti korumanın, ecdadın mirasına sahip çıkmanın ve onu gelecek nesillere büyüterek devretmenin öncelikli görevleri olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin destan olduğunu ifade eden Pamuk, "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, necip ve kahraman milletimizin tarihe kanlarıyla yazdırdığı destansı zaferin sonucu cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü kutlamanın büyük coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan medeniyetin en büyük mirasçıları olarak, devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek ülkemizi, muasır medeniyetler ötesine taşımaya kararlıyız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.