Osmaniye

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

18:09 28 Ekim 2016
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Kadirli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törene, Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkan Vekili Ömer Çevik, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Selim Şener, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile daire amirleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Töreninin ardından Kaymakam Muhittin Pamuk, makamında tebrikleri kabul etti.


- Sumbas Kaymakamı Deveci, mesaj yayımladı

Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, yayımladığı mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi veren ecdadın, zorluklara rağmen destan yazdığını belirtti.

29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyetin ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edildiğini kaydeden Deveci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İçinde bulunduğumuz konjonktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir. Özellikle 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ve milletimizin tıpkı kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi destansı karşı koyması ile bastırılan darbe girişiminin ardından millet olma şuuru, cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlaşılmıştır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.