Osmaniye

Osmaniye'de esnaftan öğrencilere sıcak çorba

13:45 01 Kasım 2016
Osmaniye'de esnaftan öğrencilere sıcak çorba

Kadirli ilçesinde, hayırsever bir iş adamı tarafından ortaokulu ve lise öğrencilere ücretsiz çorba uygulaması başlatıldı.

İş adamı Kasım Yasdıoğlu tarafından okul önlerinde kurulan stantlarla günlük yüzlerce öğrenciye sıcak çorba ikram edilecek.

Kadirli Atatürk Anadolu Lisesi önündeki alana kurulan standın başına geçerek çorba dağıtan ve öğrencilerle birlikte içen Yasdıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda kahvaltı kültürünün azaldığını belirtti.

Öğrencilerde kahvaltı kültürünü benimsetmek ve onlarla sıcak çorbasını paylaşmak istediğini ifade eden Yasdıoğlu, şöyle konuştu:

"Hayalimde olan bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Amacım soğuk havada öğrenci veya öğretmenlerin aç olarak okula gitmemesini sağlamak. Bunun için kendime ait işletmede hazırlattığım sıcak çorbaları okul önlerinde öğrencilere vererek derslerine tok gitmelerini sağlamak. Bunun için de ilk adımı attım. Projemi diğer okulların önlerinde de yapmayı planlıyorum. İnşallah kısa bir süre içerisinde bütün okullarımızın önünde sıcak çorbamızı öğrencilerimizle paylaşacağız."

Uygulamadan dolayı memnuniyetini anlatan öğrenciler ise böyle bir uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini ve soğuk havada ısıttığını belirterek, duyarlı davranışından dolayı Yasdıoğlu'na teşekkür ettiler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.