Osmaniye

Polisten telefon dolandırıcılığı uyarısı

13:45 02 Kasım 2016
Polisten telefon dolandırıcılığı uyarısı

Osmaniye Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, kent genelinde, telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyararak broşür dağıttı.

TDP Şube Müdürlüğü, kent merkezinde banka girişleri, parklar, alışveriş merkezinde vatandaşları bilgilendirme çalışması yaparak, telefon dolandırıcılığı gibi konularda uyarılarda bulundu.

Özellikle cep telefonu dolandırıcılarına karşı vatandaşları bilgilendiren görevliler, hiçbir devlet görevlisi veya polisin para istemeyeceğini, cep telefonundan arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan şahısların "adınız darbeye karışmış, sizi ancak biz kurtarabiliriz. Bankadaki paranızı güvence altına alacağız" denilerek para, altın ve kredi kartı bilgilerini isteyenlere itibar edilmemesi, hemen 155’in aranması gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların hırsızlara ve dolandırıcılara karşı duyarlı olmasını isteyen polisler, kapıya gelerek kendisini asker ve polis gibi tanıtan şahıslardan mutlaka kimlik sormalarını, çağrılmadan gelen ve tüpçü, sucu, postacı olduğunu söyleyen kişilere kesinlikle kapı açmamaları gerektiğini hatırlattı.

TDP Şube Müdürlüğü yetkilileri, şehrin huzur ve güvenliğine katkıda bulunmayı amaçladıklarını, halkın güvenlik açısından bilgilendirilmesini önemsediklerini ve çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.