Osmaniye

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

14:52 25 Kasım 2016
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Osmaniye Kadın Kolları, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla "Şiddete hayır" yürüyüşü düzenledi.

AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı önünde toplanan kadınlar, ellerinde "Sesime kulak ver", "Dünyayı güzelleştirmek senin elinde" yazılı afişlerle Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü.

Kadın Kolları İl Başkanı Meryem İci, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlali olduğunu belirtti.

Yaşamın her alanının hak ve adalet mücadelesi ile geçtiğini ifade eden Başkan İci, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağı da yine biz olacağız. Hayallerimizle yapabildiklerimiz arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz."

Kadına şiddetin farklı düzeylerde sürdüğünü dile getiren İci, kadına yönelik şiddet, haksızlık, adam öldürme, şiddet ve terör geçmişten günümüze farklı düzeylerde devam ettiğini söyledi.

Kadın ve şiddetin birlikte anılması artık farkındalık oluşturmaktan ziyade, toplumun geleceği açısından olumsuz bir duruma neden olduğunu vurgulayan İci, "Öncelikli olarak her çocuğun annesini güçlü görmeye hakkı vardır. Ancak ekranlara yansıyan yüzüyle, şiddet mağduru kadın imajı ile özlenen ve beklenen kadın imajını oluşturmanın mümkün olmadığı düşüncesiyle hareket etmenin vakti gelmiştir" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.