Osmaniye

Yeni kimlik kartı başvuruları

11:51 16 Şubat 2017
Yeni kimlik kartı başvuruları

Sumbas Kaymakam Vekili Hasan Kurt ve ilçede görev yapan kurum amirleri, yeni çipli kimlik kartı almak için İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne başvurdu.

Yeni çipli kimlik kartı için gerekli evraklarını sunan ve parmak izi alınan Kurt, müdürlükte bekleyen vatandaşla da bir süre sohbet etti.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kimlik kartları için Sumbas'ta müracaatların devam ettiğini söyledi.

İlçe Nüfus Müdürlüğünün yeni kimlik kartı işlemleri için mesai günleri 17.00-18.00, hafta sonu 09.00-17.00 saatlerinde hizmet sunduğunu belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Yeni kimliklerimizin özelliği kolay taşınabilir, güvenli ve çipli olması. Kimlik tespitiyle ilgili mağduriyet ve yolsuzlukları önleyecek. Güvenlik tasarımlı, çipli ve e-devlet şifresi uyumlu bir kimlik kartı. Eski kimliklerimiz 4 yıl daha geçerli. O yüzden acele etmeyelim. Aceleye gerek yok çok izdiham olmasın ki vatandaşlarımız mağdur olmasın."

Kurt'un yanı sıra Jandarma Bölük Komutanı Yüksel Aydın, İlçe Emniyet Amiri Cemil Deniz, TSM Başkanı Yasemin Avcı, Mal Müdiresi Yıldız Atlı, İlçe Hizmet Birliği Müdürü Kaan Gökçeli, İlçe Spor Müdür Vekili Onur Akıcı, SYDV Müdürü Mulla Yeşilyurt, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Cemal Çakmak, Özel İdare Müdürü İbrahim Halil Kaya, İlçe Müftüsü Ahmet Demirer, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Özkale de kimlik kartı başvurusunda bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.